MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SİNGAPUR HAVAYOLLARI KÂRI YÜKSELTTİ
Dünyadan
12 Kasım 2019 Salı 00:40

SİNGAPUR HAVAYOLLARI KÂRI YÜKSELTTİ

Singapur Havayolları'nın ilk yarı net kârı 206 milyon Singapur Dolarına yükseldi

Singapur Havayolları'nın mali yılın ilk yarısıyla ilgili açıklaması şöyle:

SIA Grup, mali yılın ilk yarısında 206 milyon dolarlık net kar elde etti; bu, geçen yıldakinden 10 milyon (+%5.1) daha fazla.

Gelirdeki 418 milyon dolarlık (+%5.3) yükseliş, büyük oranla uçan yolcu gelirindeki güçlü büyümeden kaynaklıdır, buna karşın uçan kargo gelirindeki kısmi azalma olmuş, genişletilmiş faaliyetler daha yüksek gidere sebep olmuştur (+431 milyon dolar veya %5.8). Dolayısıyla, Grubun işletme karı 413 milyon singapur doları olarak bildirilmiştir. Bu da önceki sene aynı dönemle karşılaştırıldığında 13 milyon dolar veya %3.1 daha düşüktür.

Grup, iştiraklerinden kaynaklı kayıpların payında (büyük ölçüde Virgin Australia) azalma (+ 36 milyon dolar), ortak girişim şirketlerinden gelen kar oranında da artış (+19 milyon dolar) kaydetti. Bunlara karşın, IFRS 16 Kiralama İşlemleristandartının kabul edilmesinin akabinde kiralama borçlarından doğan faiz giderlerinin tanınması ve filo yenileme ve genişleme faaliyetlerine yönelik ilave finansman nedeniyle net toplam kredi maliyetleri artmıştır (-54 milyon dolar).

Grubun finansal performansı aşağıda özetlenmiştir:

Grubun uçan yolcu geliri trafikte yaşanan %7.6lık büyüme ile birlikte 514 milyon singapur dolarına yükselmiştir. Doluluk faktörü yüzde 1.0 büyüyerek %84.6'ya yükselmiştir. Bu artış ile kapasitedeki artışın (+%6.4) önüne geçilerek, ilk yarı için bir rekora imza atılmıştır. Kapasitedeki kaydadeğer büyümeye karşın, RASK (arz edilen koltuk başına gelir-km) yükseliş trendine devam etmiş ve ilk yarıda %1.3 artarak, 7.7 sente çıkmıştır. Bu, Grubun dönüşüm programının başlatılmasından bu yana elde edilen en yüksek orandır. Bununla birlikte, uçan kargo geliri, daha düşük getiri (%-6.3) ve daha az yük taşınması (-%6.5) sonucunda 138 milyon singapur doları (-%12.5) düşüş yaşamıştır. Kargo segmentinin performansındaki kötüleşme, büyük çapta, ABD-Çin ticari ilişkilerindeki gerilimler sırasında hava taşımacılığına talepteki genel düşüşten ve Avrupa ve Asya'daki önemli imalatçı ülkelerden gelen ihracatlarda yaşanan yavaşlamadan kaynaklanmaktadır. Endüstrinin kilit ticaret rotalarındaki aşırı kapasitesi getirileri kötü yönde etkilemiştir.

Grubun gideri, birincil olarak yakıt dışı giderler nedeniyle 431 milyon singapur doları (+%5.8) yükselerek, $7,912 milyon dolara ulaşmıştır. Yakıt dışı maliyetler büyük çoğunlukla operasyonlardaki genişleme neticesinde artarak, 318 milyon (%+6.1) yükselmiştir. Net yakıt maliyetleri 113 milyon dolar (+%5.1) artarak, 2,349 milyon dolara yükselmiştir. Bunun birincil nedeni tüketilen yakıt hacminde kapasite büyümesi sonucunda yaşanan yükseliştir (+%4.8 veya 119 milyon dolar)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule