MENÜ
İstanbul 13/17
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SIHA BAYRAKTAR KATAR GÖREVİNE HAZIR
Türkiye'den
2 Şubat 2019 Cumartesi 11:35

SIHA BAYRAKTAR KATAR GÖREVİNE HAZIR

Türkiye'de güvenlik güçlerinin muharebe sahasındaki en önemli yardımcılarından Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), ilk ihracat başarısı kapsamında Katar'da üstleneceği görevlere hazırlandı

Katar Silahlı Kuvvetlerince alınan 6 Bayraktar TB2 SIHA ile 3 Yer Kontrol İstasyonu'nun fabrika kabul testleri tamamlandı. Baykar ile Katar Silahlı Kuvvetleri arasında imzalanan sözleşme kapsamında Bayraktar TB2 SIHA'ları kullanacak Katar askeri personelin Türkiye'deki eğitimleri de sona erdi. 
55 Katarlı kursiyer dört aylık eğitimlerini tamamlayıp SIHA pilotu, faydalı yük operatörü ve bakım personeli olarak görev yapacak. Güvenlik güçlerinin hizmetinde olan 75 Bayraktar TB2 SIHA'nın 83 bin uçuş saatine ulaştığını belirten Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar şöyle konuştu: "Milli SIHA'lar iki büyük sınır ötesi operasyonda oyun kurucu rol oynadı. Özellikle Zeytin Dalı Harekatı'nda uçuşların yüzde 90'ından fazlasını yaparak, 5 bin 300 saatle harekata damgasını vurdu. Katarlı yetkililerin ABD, Çin ve Avrupa teknolojilerini inceledikten sonra tercihini Türkiye'den yana kullanması bizim için ayrıca memnuniyet verici. 50 yılı aşkın stratejik, siyasi ve ekonomik alanda güçlü ilişkimiz olan kardeş Katar ile şimdi de semalarımızdaki kardeşliğimizi pekiştiren bu bağ, bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır." 
KATARLILARIN EĞİTİMİ TAMAMLANDI 
Eğitimlerin tamamlanması dolayısıyla Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Eğitim ve Test Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, Sanayi Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Katarlı askeri yetkililer, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ile davetliler katıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule