MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ŞİDDETLİ LODOS TRAFİĞİ AKSATTI
Havacılık Haberleri
29 Kasım 2021 Pazartesi 15:08

ŞİDDETLİ LODOS TRAFİĞİ AKSATTI

İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle rüzgarın hızının 40-50 kilometre hızlara ulaşması, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi

İstanbul’da sabah erken saatlerden itibaren lodosla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Rüzgarın şiddeti nedeniyle iniş için alçalamayan uçaklar, zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Rüzgar nedeniyle uçaklar havada tur atıyor

Rüzgar nedeniyle uçuşlarda gecikmeler yaşanırken havalimanına inmek için alçalan çok sayıda uçak da havada bir süre tur atmak zorunda kalıyor. Yaşanan olumuz hava koşulu nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki seferlerde ortalama 30 ila 60 dakika arasında gecikmeler meydana geldi. Yakıt kritiğine giren bir uçak Ankaraya divert ederken yine bazı uçaklar ise rüzgarın etkisiyle pisti pas geçmek durumunda kaldı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya aracılığıyla İstanbul'da etkisini gösteren olumsuz hava koşullarıyla ilgili olarak THY yolcularını bilgilendirdi:

THY'nin İstanbul'a inecek New York, Varşova, Budapeşte, Malta, İzmir seferlerini yapan uçaklar Ankara'ya, Amasya seferi ise İzmir'e yönlendirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule