MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SHGM'DEN
Havacılık Haberleri
14 Mart 2020 Cumartesi 11:48

SHGM'DEN "AVRUPA" DÜZENLEMESİ

SHGM, dün alınan Avrupa'nın 9 ülkesine uçuş yasağının ardından yapılan düzenlemeyi havayolu şirketlerine bildirdi

SHGM, dün alınan Avrupa'nın 9 ülkesine uçuş yasağının ardından yapılan düzenlemeyi havayolu şirketlerine bildirdi:

Korona virüsü nedeniyle Çin, İran, İtalya, Irak ve Güney Kore uçuşlarının durdurulduğu iletilmişti. Sağlık Bakanlığı ile koordineli yürütülen çalışmalar neticesinde yasak kapsamı genişletilerek yukarıdaki ülkelere ilaveten Fransa, Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, Belçika, Danimarka, İsveç, Norveç uçuşları da kısıtlamaya dahil olmuş ve kısıtlı ülke sayısı 14'e yükselmiştir.

Bu çerçevede, 14.03.2020 tarihinde en son ilgili ülkenin lokal saati ile 08:00'de yolculu olarak kalkış yapılabilecektir. Bu tarihten sonra 17 Nisan 2020 tarihine kadar ilgili ülke uçakları sadece Türkiye'de kalan kendi vatandaşlarını almak için boş olarak ülkemize gelebilecektir. Kısıtlamaya dahil olan ilave 9 ülkenin 14.03.2020 tarih ve ilgili ülkenin lokal saati ile saat 08:00 itibariyle kalkmış olan uçaklarının inişine izin verilecektir. Kargo uçuşları devam edecektir.

Yerli havayolu işletmeleri bu ülkelere yolcu uçuşu düzenleyebilecek ancak uçuşların dönüşü boş olacaktır. Kargo uçuşları devam edecektir. Söz konusu uygulama koltuk konfigürasyonundan bağımsız olarak tüm uçuşları kapsamaktadır.

Yukarıda bahsedilen boş uçuşlar dışında söz konusu ülkelerden yerli/yabancı hiçbir sefere izin verilmeyecektir. Bununla birlikte, yerli/yabancı havayollarının yurt dışından ülkemize düzenleyeceği tüm uçuşlarda son 14 gün içerisinde Çin, İran, Irak, İtalya, Güney Kore, Fransa, Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, Belçika, Danimarka, İsveç ve Norveç'e seyahat eden yolcuları uçuşlarına kabul etmemesi gerekmektedir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule