MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SEÇİM SANDIKLARI HAVALİMANINA GELDİ
Türkiye'den
15 Mayıs 2018 Salı 18:15

SEÇİM SANDIKLARI HAVALİMANINA GELDİ

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı vatandaşların 7 Haziran Perşembe gününden itibaren başlayacakları oy verme işlemlerinde kullanacakları seçim sandıkları, seçim zarfları ve oy kabinleri İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı vatandaşlar 7 Haziran Perşembe gününden itibaren oy vermeye başlayacak. Bu kapsamda sınır kapılarında da hazırlıklar başladı. Ülkemizin en büyük sınır kapısı durumundaki İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da hazırlıklar yapılıyor. Seçim malzemeleri havalimanına getirildi. Oy verme işlemi Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu ile gidiş katı check-in(bilet ve bagaj işlemleri) salonunda yapılacak. Seçmenler tatil günleri de dahil olmak üzere günde 24 saat oy kullanılabilecek.

YARIŞ İKİNCİ TURA KALIRSA SÜRE 8 TEMMUZ'A UZAYACAK

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarında oy verme işlemleri 7 Haziran Perşembe günü başlayacak, 24 Haziran Pazar günü saat 17.00'de sona erecek. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda, sınır kapılarındaki oy verme işlemi 30 Haziran Cumartesi saat 08.00'de başlayacak ve 8 Temmuz Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek. Gümrük bölgelerinin bulunduğu 37 ilçede 24 Mayıs Perşembe saat 17.00'ye kadar "geçici gümrük kapıları seçim kurulları" oluşturulacak. Bunun dışında Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı seçmenler için 60 ülke ve 123 temsilcilikte sandık kurulması kararlaştırıldı.

HANGİ SINIR KAPILARINDA OY KULLANILACAK

Karar uyarınca Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı vatandaşların tatil günleri dahil 24 saat süre ile oy kullanabilecekleri gümrük kapıları şöyle:

"Sarp Karayolu, Kapıkule Karayolu, İpsala Karayolu, Hamzabeyli Karayolu, Karkamış Karayolu, Cilvegözü Karayolu, Öncüpınar Karayolu, Çobanbey Karayolu, Dereköy Karayolu, Şakirpaşa Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, Antalya Havalimanı, Çardak Havalimanı, Hasan Polatkan Havalimanı, Elazığ Havalimanı, Gaziantep Havalimanı, Hatay Havalimanı, Süleyman Demirel Havalimanı, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı, Erkilet Havalimanı, Konya Havalimanı, Dalaman Havalimanı, Bodrum-Milas Havalimanı, Samsun Çarşamba Havalimanı, Trabzon Havalimanı, Zonguldak Çaycuma Havalimanı, Kuşadası Limanı, Ayvalık Limanı, Derince Limanı, Mersin Limanı, Taşucu Limanı ve Samsun Limanı."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule