MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SCHENGEN ÜLKESİNE SEYAHAT GÜÇLÜĞÜ
Türkiye'den
20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:19

SCHENGEN ÜLKESİNE SEYAHAT GÜÇLÜĞÜ

Türk vatandaşları için Schengen ülkelerine seyahat zorlaştı

Almanya, Türkiye’den resmi görevli olarak değil, şahsi amaçlı olarak seyahat eden yeşil pasaport sahiplerine yönelik kontrolleri sıkılaştırdı.

Almanya havalimanlarında bazı yeşil pasaport sahiplerinin uzun süre beklemek zorunda kalması, hatta son dönemde bazı vatandaşların ilk uçakla geri gönderilmesi üzerine, Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla, vatandaşlarını bilgilendirdi.

“İlk uçakla geri gönderiliyor”

"Hususi Pasaport” olarak adlandırılan ve vizeden muaf olan yeşil pasaport sahibi vatandaşların, Almanya’ya şahsi amaçlı yapacakları seyahatlerde bazı koşulları karşılaması gerektiğine dikkat çeken Başkonsolosluk, “Alman sınır polisi pasaport kontrolü sırasında, sağlık sigortası, dönüş bileti ve kalınacak süre için günlük 45 euro nakit para veya geçerli bir kredi kartı ibraz edilmesini talep etmektedir” dedi.

Duyuruda, “Aksi halde vatandaşlarımız ülkeye kabul edilmeyerek ilk uçakla Türkiye’ye geri gönderilmektedir. Hususi pasaportu olan vatandaşlarımıza, bu hususlarda tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Schengen başvuruları geriliyor

Yeşil pasaportla seyahat edenler için kontroller sıkılaştırılırken, Schengen ülkelerine seyahat edebilmek için Schengen vizesi başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının sayısının gerilemesi de dikkat çekiyor.

Avrupa Birliği (AB) istatistiklerine göre Türkiye’de ekonomik krizin baş gösterdiği 2018 yılında 879 bin 238 Türk vatandaşı Schengen vizesi için başvurdu.

SchengenVisaInfo.com internet sitesinin derlediği istatistiklere göre Türk vatandaşlarının vize başvuruları 2014 yılından 2017 yılına kadar sürekli artış gösterinken, geçen yıl yüzde 10’luk bir gerileme kaydedildi.

2014 yılında 813 bin 339 Türk vatandaşı Schengen vizesi için başvuruda bulunurken bu sayı 2015 yılında 900 bin 789’a, 2016 yılında 937 bin 487’ye, 2017 yılında ise 971 bin 710’a yükseldi. 2018 yılında ise başvurular son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Reddedilme oranı ikiye katladı

Bu arada Schengen vizesi başvurusu reddedilen Türk vatandaşlarının sayısı da ciddi oranda arttı.

Değer Akal/ DW

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Doviz
 20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:11
Allah Allah acaba neden gerilemiş, euronun falan etkisi olabilir mi?
 Gültekin Ünal
 20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:01
İtibarımız günden güne artmakta, bizi çekemeyen fesat Almanya ve Avrupa bizi memleketlerinde cebimizde parayla dahi görmeye tahammül edememekte. Eeyyy Avrupa sen kimsin yaa, evet sıkı durun veriyorum mehteri ....
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule