MENÜ
İstanbul 14/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SAVAŞ UÇAĞI MOTORU GELİŞTİRECEK
Havacılık Haberleri
29 Temmuz 2018 Pazar 12:10

SAVAŞ UÇAĞI MOTORU GELİŞTİRECEK

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Rolls Royce ile ortak kurdukları TAEC adlı şirketle Milli Muharip Uçak projesinde motor geliştirme teklifi sunduklarını söyledi

2016'da hayatını kaybeden Türk sanayisinin duayenlerinden İbrahim Bodur'un, Çanakkale'nin Çan ilçesinde 1957 yılında temellerini attığı Kale Grubu'nun 61. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Çanakkale'den yükselen Kale bayrağının, bugün 100'den fazla ülkede dalgalandığını belirten Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Hepimiz için tek vatan olan Anadolu'nun bereketli topraklarında doğup büyüyüp kök salan bir sanayi kuruluşu olarak ülkenin dört bir yanına fabrikalar kuruyoruz, üretiyoruz, daha müreffeh bir ülke için canla başla çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Savaş uçağı motoru geliştireceğiz

Zeynep Bodur Okyay, Haziran'da Amerika'da gerçekleştirilen törenle Türkiye'ye teslim edilen ilk F-35 savaş uçağında Kale imzasının bulunduğunu anımsatarak şöyle konuştu: "Turbojet motoru projesi bu sene sonunda tamamlanıyor. Daha gelişmiş bir versiyonunun tasarımına da başladık. Kalekalıp'ta askerimizin ve emniyet güçlerimizin ihtiyacını karşılayacak yeni hafif silahların geliştirmesini tamamladık ve tasarlayıp, ürettiğimiz silahlar devlet envanterine girdi. Türkiye kendi milli savaş uçağını üretmek için bir proje başlattı. Biz de İngiliz Rolls-Royce ile yüzde 51 Kale-49 Rolls-Royce olacak şekilde TAEC isimli ortak bir şirket kurarak, Milli Muharip Uçak projesinde motor geliştirme teklifi sunduk."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule