MENÜ
İstanbul 18/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SAUDIA YENİ HAVALİMANINI BEKLİYOR
Havacılık Haberleri
11 Haziran 2018 Pazartesi 08:43

SAUDIA YENİ HAVALİMANINI BEKLİYOR

Dünya havacılığının 29 Ekim’den itibaren yeni merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışını yerli havayolu şirketleri dışında yabancı havayolları da sabırsızlıkla bekliyor

Suudi Arabistan Havayolları'nın Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany, İstanbul Yeni Havalimanı’nın (İYH) açılması ile birlikte İstanbul’a sefer sayılarını ve koltuk arzını artıracaklarını belirterek,”İYH’nin güzelliği karşısında bizim servis anlayışımız da çok daha iyi olacak. Geçen yıla göre yolcu sayımızı yüzde 25 artırmayı düşünüyoruz. İlk çeyrekte Suudi Arabistan’dan Türkiye pazarına da yaklaşık yüzde 80’lik bir artış gerçekleşti. Sefer artışlarımız Türk turizmine olumlu yansıyacak.Yeni havalimanı ciddi bir hub olacak” dedi.

“SUUDİ ARABİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE YÜZDE 80 ARTIŞ VAR”

Türkiye’ye ilk 4  ayda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artışla 160 bin Suudi vatandaşın geldiğinin hatırlatılması üzerine Almadany, ”İki ülke arasında geçtiğimiz yıl 750 bin civarı hac ve umre yolcusu olmak üzere 2 milyon yolcu taşıdık.Turizm ve aynı zamanda iş trafiğinde hatırı sayılır bir artış var. Türkiye pazarında büyümeye devam edeceğiz.Çünkü ilk çeyrekte Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye yaklaşık yüzde 80’lik bir artış gerçekleşti. Bu bize ilerisi için güzel bir gösterge oldu” dedi.

“YENİ HAVALİMANINDA SEFERLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ”

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) ile birlikte İstanbul’a sefer sayılarını artıracaklarını dile getiren Suudi Arabistan Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany, ”Türkiye pazarının potansiyeline inanıyoruz. Sefer artışlarımız Türk turizmine olumlu yansıyacak. Yeni havalimanı ciddi bir hub olacak. Bu durum Saudia’nın yolcu sayısını ve başka noktalara seferlerine de olumlu yansıyacak. Orada uçuş sayılarını artırıp koltuk arzını da yükseltmeye çalışacağız. Yolcu sayımızı da yüzde 25 artırmayı düşünüyoruz. İYH ile ilgili taşınma çalışmalarımızı yapıyoruz. Mevcut İstanbul’dan Riyad ve Medine seferlerini birden ikiye çıkarmayı düşünüyoruz. 3 tane de Cidde seferimiz var dolayısıyla ilk etapta İYH’de günlük 7 kapasiteye çıkmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“YENİ HAVALİMANININ GÜZELLİĞİ KARŞISINDA BİZİM SERVİS ANLAYIŞIMIZ DA ÇOK GÜZEL OLACAK”

Suudi Arabistan Havayolları'nın Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany, İYH’nin güzelliğinin kendilerin servis anlayışını da çok olumlu etkileyeceğini söyledi. Şu anda Atatürk Havalimanı’nın limitleri zorladığını ifade eden Almadany, “İstanbul Yeni Havalimanında çok daha rahat hareket edeceğimize inanıyorum. Bu da bize çok pozitif yansıyacak” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ İZMİR ÜZERİNDEN EGE BÖLGESİNİ SUUDİLERE AÇMAK”

Kısa bir süre önce başlayan İzmir-Suudi Arabistan arasındaki seferlerde çok iyi artış yaşandığını dile getiren Almadany, "Ben de dahil Suudi vatandaşları Türkiye’yi çok seviyoruz. İzmir seferlerinde artış var. Bayram sonrası tatil trafiğinde de çok büyük artış bekliyoruz. İzmir’e 15-16 bin alım gücü yüksek Suudi vatandaşımızı taşıyacağız. İzmir hattında hedef noktalarımız İzmir base(ana üs), oradan Bodrum, Marmaris, Fethiye. Güzel Ege bölgemizi Suudlara açmak. Bu bölgelere çok büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Çok memnunuz İzmir’den” dedi.

YILLARA GÖRE TÜRKİYE’YE GELEN SUUDİ VATANDAŞI SAYISI
2015:450 bin
2016:530 bin
2017:651 bin
2018(Ocak-Nisan):160 bin

Gökhan ARTAN-HABERTÜRK

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule