MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SABİHA GÖKÇEN ŞEHİR HAVALİMANI
Havacılık Haberleri
10 Haziran 2019 Pazartesi 08:44

SABİHA GÖKÇEN ŞEHİR HAVALİMANI

Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Ersel Göral, dış hat yolcu sayısının geçen yıla göre yüzde 25 arttığını söyleyerek "Artık kendimizi İstanbul'un şehir havalimanı olarak konumlandırıyoruz" dedi

Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanının 5 Nisan da kapanmasından sonra ise yoğun bir ilgi ile karşı karşıya...

Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG'nin CEO'su Ersel Göral, 5 Nisan'dan sonra bir talep artışı yaşandığını belirterek, şunları söylüyor:

"Evet bir talep artışı var. Atatürk Havalimanı'nın kapandığı 5 Nisan'dan itibaren özellikle dış hat yolcu sayımızda bir artış yaşadık. Bu süre içinde dış hat yolcu sayımız geçen yıla göre yüzde 25 arttı. Özellikle Beşiktaş, Levent, Maslak ve Sarıyer sahil hattından bir ilgi olduğunu görüyoruz. Burada özellikle Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy bağlantısı Sabiha Gökçen’e ulaşımı çok kolaylaştırdı."

YILDA 41 MİLYON YOLCU

"Biz artık kendimizi İstanbul'un şehir havalimanı olarak konumlandırdık. Tüm iletişim hamlelerimizde bunun altını özellikle çiziyoruz. Artması muhtemel yolcu trafiğimize ilişkin önlemlerimizi geçen yıl almaya başlamıştık. Geçtiğimiz sene iç hatlar ek terminal binamızı hizmete aldık ve kapasitemizi yıllık 33 milyon yolcudan 41 milyon yolcuya çıkardık. Bu yıl yolcularımıza zaman ve daha fazla konfor kazandıracak adımlar attık. Self (kendi kendine) bagaj uygulaması ve elektronik pasaport sistemi devreye girdi. Blockchain teknolojisini daha fazla alanda ve müşterimizle kullanır olduk. Amacımız bu dönemde bizi tercih eden misafirlerimize hem zaman kazandırmak hem de operasyonel olarak onları memnun etmek."

Jale ÖZGENTÜRK - Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule