MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SABİHA GÖKÇEN’DE YENİ HEDEFLER
Havacılık Haberleri
9 Şubat 2018 Cuma 08:12

SABİHA GÖKÇEN’DE YENİ HEDEFLER

Sabiha Gökçen Havalimanı kapasite artırıyor. Yeni pist tamamlanıp devreye girince saatte 80 uçak inip kalkacak. 2020'de yolcu kapasitesi 65 milyona çıkacak

Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul'un yeni havalimanının faaliyete geçmesi, Atatürk Havalimanı’nın kapanmasıyla birlikte şehir içinde kalan tek havalimanı olacak. Şu anda yıllık 33 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet verdiklerini belirten Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Ersel Göral, "3500 metrelik yeni pist Haziranda açılacak. Maliyeti 550 milyon dolar" dedi. Tek pistte saatte 40 uçak trafiğinin gerçekleştiğini belirten Göral, "İkinci pistle uçak kapasitesi 80'e, yolcu kapasitesi 41 milyona çıkacak. 2020'de devreye girecek 250 milyon dolarlık yeni terminalle kapasite 65 milyon olacak. 3'üncü havalimanı olumlu etkileyecek. 2019’da metronun da gelmesiyle tam bir şehir havalimanı olacağız. Daha çok kişi bizi tercih edecek” dedi.

DIŞ HAT YOLCUSU ARTACAK

Dış hat yolcu sayısını artırmak gibi bir hedefleri olduğunu vurgulayan Ersel Göral, "İlave havayolları getirmeye gayret ediyoruz. Emirates haziranda Dubai'den uçuşlara başlıyor.

Şu an iç hat yolcu sayımız yüzde 60 oranında. Bunu en azından 55'e 45 oranına getirmek istiyoruz. Yurtdışı yolcunun geliri daha büyük. Ayakbastı parası 5 kat fazla. İç hat 3 euro, dış hat 15 euro" dedi.

KARGODA BÜYÜYECEK

Bugüne kadar ihmal edilen kargo konusuna ağırlık vereceklerini belirten Ersel Göral, "Atatürk Havalimanında 750 bin ton taşıma yapılmış. Bizde bu rakam 55 bin tonda. Çok yakınımızda Kocaeli. Gebze. Bursa gibi sanayi şehirleri var. TNT, DHL gibi uluslararası ve yerli firmalarla konuşuyoruz" dedi.

HİSSE SATIŞI GÜNDEMDE

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın MalezyalI sahibi Malaysia Airports Holding Berhad, yüzde 49'a kadar hisse satışı için çalışma başlattı. Ardından road show'a (talep toplama) çıkacak. Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV, bu satışla ilgilenenler arasında.

Ersel Göral bu kouda da şöyle konuştu: "Malezyalılar burayı Avrupa'ya açılan kapıları olarak görüyor. En fazla yüzde 49'a kadar hisse satışı olabilir. Yerli ve yabancı yatırımcı ilgileniyor."

Bilal Emin TURAN - Posta

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule