MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RYANAIR ÇALIŞANINDAN BELÇİKA'DA GREV KARARI
Dünyadan
20 Eylül 2018 Perşembe 07:12

RYANAIR ÇALIŞANINDAN BELÇİKA'DA GREV KARARI

Belçikalı sendikadan Ryanair'ın teklifine ret, şirket çalışanları 28 Eylül'de greve gidecek

İrlanda merkezli dev havayolu şirketi Ryanair ile Belçika'daki çalışanları anlaşamadı. Görüşmelerde şirketin son teklifi çalışanların üye olduğu CNE (Belçika Birliği Sendikası) sendikası tarafından reddedildi. Ardından da 28 Eylül'de yapılması planlanan grev kararında değişikliğe gidilmeyeceği belirtildi.

Şirketin son teklifinin planlanan grev öncesinde zaman kazanmak ve işçileri bölmek için yapıldığını öne süren sendikalar, bunun 'kabul edilemez' bir girişim olduğunu açıkladı. Sendika sözcüsü Yves Lambot Ryanair'ın yaptığı öneriyi 'aldatmaca' olarak niteledi.

Belçikalı sendika CNE yetkilileri Ryanair'ın yaptığı teklifin kabul edilemez olduğunu söyledi ve 28 Eylül'de greve gidileceğini duyurdu.

Uluslararası şirkette çalışanlar İrlanda yasalarına tabi

Avrupa’nın en büyük düşük maliyetli havayolu şirketi olan Ryanair birçok farklı ülkede faaliyet göstermesine rağmen sözleşme politikasında İrlanda yasalarını baz alıyor. Avrupa'nın diğer ülkelerinde ikamet eden ve Ryanair'da çalışan sendikalarsa bu durumun 2020’den itibaren değişmesini talep ediyor. Belçika Birliği Sendikası CNE de sözleşmeli çalışanlar için Belçika istihdam yasasını takip etme önerisini sunmuştu.

Şirket tarihinin en büyük grevi kapıda

Şirket şu ana kadar sendikanın grevine cevap vermedi. Sendikalar ayrıca 24 saat süreli grev sonrası talepleri karşılanana dek ayda bir greve gideceğini duyurmuştu. CNE, 28 Eylül'de Ryanair seferlerinin yüzde 80'inin yapılamayacağını ve bu eylemin şirket tarihindeki en büyük grev olacağı uyarısında bulundu.

Başta Belçika, Hollanda, İspanya, Portekiz ve İtalya gibi Avrupa'nın önemli ülkelerini etkilemesi beklenen 28 Eylül'deki grevin, 12 Eylül'de çok sayıda pilotun iş bırakması sonrası 150 uçuşun iptal edildiği Almanya'ya da olumsuz yansıması bekleniyor.

Kerem Congar - Euronews

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule