MENÜ
İstanbul 12/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RUSYA TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİ
Dünyadan
6 Şubat 2018 Salı 13:20

RUSYA TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİ

Rus basını, Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Suriye'nin İdlib bölgesinde düşürülen Su-25 tipi Rus savaş uçağının tüm parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istediğini yazdı

Rusya'nın bu şekilde uçağın vurulduğu taşınabilir uçaksavar füzelerinin tipi ve modelini teşhis etmek istediği iddia ediliyor.

YARDIM TALEBİNDE BULUNDU

Rusya Savunma Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada 3 Şubat tarihinde Suriye’nin İdlib bölgesinde seyyar uçaksavar füze kullanılarak düşürülen ve pilot Roman Filipov’un hayatını kaybettiği olayla ilgili Türkiye’den resmen yardım talebinde bulunmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’ye yardım için başvuru yapıldığı belirtilerek, “Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de vurulan uçağımızla ilgili olarak Türkiye’den resmen yardım talebinde bulunmuştur. Vurulan uçağımıza ait tüm parçaların toplanması için Türkiye’den yardım bekliyoruz. Bizim için en önemlisi savaş uçağımızın motorunu bulup getirmek. Motordaki hasar incelenerek nasıl bir füze kullanıldığını tespit etmeyi amaçlıyoruz” dendi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule