MENÜ
İstanbul 11/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RUSYA'DA BİLET FİYATI ARTIŞI
Seyahat Rotası
30 Kasım 2020 Pazartesi 08:27

RUSYA'DA BİLET FİYATI ARTIŞI

Rusya'da dış hat uçak biletleri yüzde 71 oranında artış gösterdi. Bilet fiyatının düştüğü tek rota ise Antalya oldu

Seyahat portalı Tutu.ru, Rusya'dan diğer ülkelere uçuşlarda bilet fiyatlarının geçtiğimiz yıla kıyasla ortalama yüzde 71 oranında arttığını açıkladı. Biletlerin en fazla pahalandığı istikametler yüzde 192 ile Nur-Sultan (Astana) ve yüzde 154'le Taşkent oldu.

Tüm yurt dışı istikametler arasında bilet fiyatlarının düşüş kaydettiği tek istikamet ise Antalya... Moskova-Antalya uçuşları bu yıl geçen seneye kıyasla yüzde 8 daha ucuz. İstanbul uçuşları ise yüzde 40 daha pahalı.

Tutu.ru'ya göre, Moskova-Erivan biletleri de yüzde 70 oranında artış kaydetti. Aralık ayı için en fazla bilet satılan istikametse Minsk oldu. Son bir yılda Belarus'un başkentine uçuşlar da yüzde 70 pahalandı.

Bir başka bilet rezervasyon servisi Biletix de verileri doğruluyor. Ancak rezervasyon servisinin en çok satış yaptığı istikamet ülke içindeki Soçi oldu. Biletix yetkilileri, çok sayıda havayolu şirketinin ilgi gösterdiği Türkiye istikametinde ise bilet fiyatlarındaki artışın sınırlı kaldığını dile getiriyor.

Aviasales de yurt dışı bilet fiyatlarında artış gözleyen servislerden. Buna göre, uçuş sayısının az olması nedeniyle Dubai gibi popüler istikametlerde bile yüzde 73'lük fiyat artışları söz konusu. Servis yetkilileri, Minsk uçuşlarında yüzde 108, Nur-Sultan uçuşlarında da yüzde 110'luk artışlar yaşandığına dikkat çekiyor.

Kaynak: TürkRus.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule