MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RÜSTEM ATAİZİ GÖKLERE VEDA ETTİ
Türkiye'den
8 Kasım 2019 Cuma 00:49

RÜSTEM ATAİZİ GÖKLERE VEDA ETTİ

Rüstem Ataizi Kaptan noktayı Pegasus’ta koydu

Pegasus Havayolları'nın kaptan pilotlarından Rüstem Ataizi, uçuş hayatına noktayı koydu. Son uçuşu Sharjah (SHJ) - Sabiha Gökçen (SAW) seferinden inişte kendisini karşılayan mesai arkadaşlarına “Herkes unutulur, Atatürk hariç! Buralarda olacağım“ diyerek teşekkür eden, Pegasus’un en eski üyelerinden  Rüstem Ataizi 20 yıldır bu şirkette uçuyordu.

Ataizi Kaptan, Hava Lisesinde havacılığa adım attı. 1976 yılında Hava Harp Okulundan mezun olduktan sonra F-4 uçaklarında uçtu. 1988 yılında Hava Kuvvetleri'nden ayrıldı ve kısa sürelerle Business ve İstanbul Hava Yollarında çalıştıktan sonra 1999 yılından beri Pegasus'da kaptan, öğretmen ve examiner olarak emniyetli uçuşlara imza attı. Bu şirkette pilotlar yetiştirdi, etrafına neşe saçtı ve hep çok sevildi.

Esprileri zaman zaman yolcularını da kırdı geçirdi. Bir seferin başlangıcında push back sırasında yanlışlıkla açılan kokpit kapısından yolcuları koridora eğilmiş halde kokpite bakarken görünce, “Sayın yolcularımız malum geri geri gidiyoruz lütfen başları çekelim arkayı göremiyorum!” anonsu dillerde dolaşan en meşhurlardan biriydi. Hava yollarının Speedy Gonzalesine daha sakin, huzurlu, sağlıklı bir emeklilik yaşamı diliyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Necdet Kaptan
 13 Kasım 2019 Çarşamba 19:53
Rüstemiim hayırlı olsun sıra arkadaşın hava lisesinden
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule