MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RUS UÇAĞI PİSTTEN ÇIKARAK YANDI
Dünyadan
1 Eylül 2018 Cumartesi 10:16

RUS UÇAĞI PİSTTEN ÇIKARAK YANDI

Rusya'nın güneyinde etkili olan yağışlar nedeniyle Rus firması Utair'e ait uçak iniş sırasında pistten çıktı. Türk Hava Yolları uçağı ise Soçi Havaalanına iniş gerçekleştiremeden İstanbul'a döndü

Rusya'nın güneyinde gece boyunca yağan yağmur nedeniyle birçok yerde su baskınları yaşandı. Hava uçuşlarında ise korku dolu anlar yaşandı. Moskova'dan hareketlenerek Soçi Uluslararası Havaalanı'na iniş yapan Rus havayolu şirketi Utair'e ait Boeing 737-800 yolcu uçağı gece saat 03.00 sıralarında iniş sırasında pistten çıktı. İçerisinde 166 yolcunun bulunduğu uçağın pistten çıkmasından sonra uçağın motorları tutuştu. Ekipler tarafından zor da olsa gerçekleştirilen kurtarma çalışmaları sırasında 166 kişi uçaktan tahliye edildi. Şok geçiren yolculara sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yaşanan dehşet anları sırasında birçok yolcu şok yaşadı. Bazı yolcular hastanelerde tedavi altına alınırken 18 yolcunun durumunun ağır olduğu için yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Olayın şoku nedeniyle kalp krizi geçiren Soçi Uluslararası Havaalanı görevlisi ise daha fazla heyecan ve korkuya dayanamayınca yaşamını yitirdi. İstanbul'dan Soçi'ye hareket eden THY TK 0295 uçuş numaralı uçağı ise yaşananlar üzerine İstanbul'a geri döndü. Rusya'da yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Erhan Altıparmak/İHA

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule