MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RUS TURİSTE UYARI
Dünyadan
16 Ağustos 2018 Perşembe 07:25

RUS TURİSTE UYARI

Rus Tur Operatörleri Birliği, Türkiye'ye gidecek turistlerin tatili sonbahara bırakmaması gerektiği uyarısında bulundu

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR),normalde Türkiye’ye yapılacak turlarda Eylül ayında mevsimsel fiyat düşüşü beklendiğini ancak, bu sonbaharda Türkiye'ye yapılacak turların fiyatının, Eylül 2017'ye göre biraz daha pahalı olacağını belirtti.

Tur operatörleri, Dünya Kupası 2018'in sonunda Türk turlarına olan talebin canlanmasına dönük tahminlerinin gerçekleştiğini ve büyümenin ortalama olarak yüzde 15'ten yüzde 25'e çıktığını kaydetti.

Bununla birlikte, piyasanın önde gelen tur operatörleri, kadife mevsiminde tur satışlarının çok fazla olduğunu ve popüler otellerde boş oda bulma sorunu yaşandığı bilgisini de paylaştı.

Tur operatörleri ayrıca, Türkiye'ye yönelik turlarda, döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle rezervasyon hızındaki yavaşlamaya rağmen, tüm beklentilerin haklı çıktığını ve çok başarılı sayılabilecek bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Uzmanlar, Türkiye'ye turların sonbahara bırakılmaması gerektiğini belirterek uçak yakıtı fiyatındaki artış ve Türk hükümetinin sağladığı yakıtın daha az sübvanse edilmesi nedeniyle, geçen yılın aynı dönemine göre turların maliyetinde yaklaşık yüzde 10'luk bir artış olması olasıdır uyarısında bulundu.

Sputnik

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule