MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RUS MÜHENDİSTEN ''UÇAN TREN'' PROJESİ
Dünyadan
19 Temmuz 2018 Perşembe 12:59

RUS MÜHENDİSTEN ''UÇAN TREN'' PROJESİ

Türkiye'de yaşayan Rus mühendis, geleneksel tren seyahatini sıra dışı şekilde değiştirecek dört ayrı model tasarladı

İstanbul'da şirketi bulunan Rus mühendis Dahir Semenov saatte yaklaşık 640 kilometre mesafe yol kat edebilen bir "uçan tren" projesi gerçekleştirdi. Fütüristtik fikirleriyle bilinen Semenov'un dört farklı modelini tasarladığı uçan tren 2 bin yolcu taşıyabiliyor.

Bilgisayar animasyonu ile hazırlanan bir video, her biri yüzlerce yolcu taşıma kapasitesine sahip uçan tren önerisinin birkaç versiyonunu gösteriyor. Hareketli kanatlara sahip trenin pervaneleri elektrikle çalışıyor. Havalanan trenin altında bulunan bir halat raylarla temas etmeye devam ediyor ve pervaneler için gerekli elektriği sağlıyor.

ABD'deki Connecticut Üniversitesi'nin mühendislik ve sürdürülebilir taşımacılık uzmanı Norman Garrick NBC'ye projeyi değerlendirirken, gelecekteki seyahat yöntemlerinin deneysel tasarımlardan ziyade mevcut teknoloji üzerine gelişeceğini söyledi. Garrick deneysel projeler için yıllar süren deneme ve iyileştirme süreci gerektiğine dikkat çekti.

Uzmanlar projeyi "iyimser ancak uygulanması zor olduğunu" olarak tanımlarken Rus mühendis ise uçan trenle fikrinde ilerliyor.

Semenov'un İstanbul merkezli mühendislik firması tarafından yapılan açıklamaya göre şirket trenin tasarımını geliştirirken proje için yatırımcı da arıyor.

Kaynak: Sputnik

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule