MENÜ
İstanbul 12/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ROLLS-ROYCE PEARL MOTORUNU TANITTI
Dünyadan
30 Mayıs 2018 Çarşamba 18:10

ROLLS-ROYCE PEARL MOTORUNU TANITTI

Rolls-Royce, kurumsal havacılık için yeni Pearl Motor Ailesini dünyaya tanıttı

GLOBAL 5500 VE GLOBAL 6500 MODELLERİNDE HİZMET VERECEK

Rolls-Royce, kurumsal havacılık uygulamalarına özel olarak geliştirilen yeni motor ailesi Pearl'ü dünyaya tanıttı. Belli bir amaca özel olarak geliştirilen motor, Bombardier’ın yeni kurumsal jetleri olan Global 5500 ve Global 6500 uçaklarında tek model olarak kullanılacak.

Kurumsal havacılıkta dünyanın lider motor üreticisi olan Rolls-Royce, bugün %42 pazar payıyla kullanımda olan 3000'den fazla uçağa güç sağlıyor. Kurumsal havacılık için tasarlanan son teknoloji eseri Pearl motor ailesinin ilk üyesi olan Pearl 15, Rolls-Royce'un son 10 yıl içinde çıkardığı altıncı yeni sivil havacılık motoru olma özelliğini de taşıyor. Yeni motor ailesi, Rolls-Royce’un kurumsal havacılıktaki lider konumunun daha da güçlenmesine de yardımcı oluyor.

KURUMSAL JET PİYASASINDA YENİ STANDARTLAR

Pearl motorları, Rolls-Royce’un Advance2 teknoloji tanıtım programlarından geliştirilmiş teknolojilerin yanı sıra, günümüzde kurumsal havacılığın lider motor ailesi Rolls-Royce BR700 ile başarısı kanıtlanmış özellikler de taşıyor. Geliştirilen son motor öncü teknolojisi ve üstün performansı ile, Bombardier’in büyük başarı kazanmış Global uçak ailesini ultra uzun menzilli kurumsal jet piyasasında yeni standartlara yükseltmeye katkıda bulunacak.

Yolcularını daha uzun mesafelere daha hızlı ve daha sessiz taşıyacak Pearl 15, kurumsal havacılık sektöründeki en verimli yanma haznesi sayesinde 15.125 lb'a kadar (ISA +15) itiş gücü sunuyor. Kalkışta BR700 modeline göre %9 fazla itiş gücü üretmesine rağmen 2 desibel daha sessiz çalışan motor, özgül yakıt tüketiminde ise %7 iyileşme sağlıyor. Yolcularını ses hızına yakın bir süratte (Mach 0,90) uçuran motorun emisyon performansı göz doldururken, NOx emisyonu ise sınıfında bir numara olarak göze çarpıyor.

Rolls-Royce Sivil Havacılık Başkanı Chris Cholerton konuyla ilgili olarak, “Ekiplerimiz perde arkasında yoğun çalışmalarla bu yeni motoru geliştirdi ve biz bir kez daha kurumsal havacılıkta öncü olmaktan dolayı gururluyuz. Bugün sahip olduğumuz en çevre dostu ve verimli teknolojilerle geliştirilen Pearl motoru, her bakımdan öncü bir ürün” şeklinde konuştu.

Almanya'nın Dahlewitz kentinde yer alan Rolls-Royce Kurumsal Havacılık Mükemmellik Merkezi'nde geliştirilen yeni motor, çok kapsamlı testlerin ardından 28 Şubat 2018'de EASA sertifikasyonunu elde etti. Halihazırda Bombardier'in ABD'nin Kansas eyaleti Wichita kentindeki Uçuş Test Merkezi'nde uçuş testlerinden geçmekte olan motorun 2019 sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Chris Cholerton sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Üstün performans, ekonomi ve güvenilirliğin bir araya gelmesiyle üretilen yeni Pearl motorları Bombardier’in Global uçakları için en uygun model olmanın yanı sıra, Bombardier ile 20 yılı aşan başarılı işbirliğimizi bir adım öteye taşıyor. Yeni bir uçak sınıfı yaratarak havacılık tarihine geçtiğimiz başarı öyküsünde bugün yeni bir sayfa açıldı.”

Bombardier Kurumsal Havacılık Başkanı David Coleal ise şöyle konuştu:

“Global 5500 ve Global 6500 uçaklarımız, sınıfının en uzun menziline, en geniş kabinlerine ve en rahat uçuşa sahip olduğu için, Rolls-Royce'taki iş ortaklarımızın özel olarak bu modeller için geliştirdiği, yüksek verimliliğe sahip Pearl motorlarını kullanacak olmaktan ötürü çok mutluyuz.”

Üstün güvenilirliğe sahip Pearl motor ailesi, Rolls-Royce'un kurumsal havacılık sektöründe en kapsamlı satış sonrası hizmetlerini içeren CorporateCare®programının desteğiyle, demonte bakım işlemlerinin riskini sabit bir fiyatla devretme olanağı sunuyor. Sabit bir saat ücreti üzerinden verilen CorporateCare hizmeti, motorun zorunlu bakımları ya da tavsiye edilen bakımlarının yanı sıra, plansız bakım işlemlerinde de tüm motor parçalarını ve işçiliği kapsıyor.

Pearl 15 ayrıca dijital imkanlardaki gelişmeler sayesinde ürün ve hizmetin bir bütün haline gelmesini öngören Rolls-Royce IntelligentEngine vizyonunu yaşatan bir motor modeli. İleri titreşim tespit özelliğine sahip yeni nesil Motor Sağlığı Takip Sistemi, uzaktan arıza teşhisi ve motor takip özelliklerinin uzaktan ayarlanmasına olanak veren çift yönlü iletişim gibi dikkat çekici imkanlar sunuyor. IntelligentEngine vizyonu doğrultusunda kaydedilen bu gelişmeler, bulut tabanlı analizler ve Büyük Veri uygulamalarının müşterilere daha uzun kullanım süresi ve güven sunmasında önemli rol oynayacak.

Rolls-Royce bugüne kadar Bombardier'a yaklaşık 1700 motor teslim etti.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule