MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RİZE-ARTVİN’İN YÜZDE 30'U TAMAM
Havacılık Haberleri
6 Haziran 2019 Perşembe 08:40

RİZE-ARTVİN’İN YÜZDE 30'U TAMAM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Rize-Artvin Havalimanının yüzde 30'unun tamamlanmış olduğunu ve açılışın 2020 yılsonu olarak planlandığını söyledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı’nın en önemli kısmı niteliğindeki taş dolgu mendireğin yüzde 56'sının tamamlandığını belirterek, "Havalimanı altyapı tesisleri inşaatının tamamı düşünüldüğünde, projenin yüzde 30'dan fazlası tamamlanmış durumda" dedi.

Turhan, Türkiye'nin dev yatırımlarından biri olacak havalimanının yıllardır bölgenin gündeminde olduğunu ve dört gözle beklendiğini vurgulayarak, buranın Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı korunabilmesi için önemli bir çalışma yapıldığını anlattı. Denize 85.5 milyon tonun üzerinde taş dolgu yapılacağına dikkati çeken Turhan, bu bakımdan projenin meşakkatli olduğunu dile getirdi. Turhan, havalimanının açılış tarihinin sözleşmede 2022 olarak belirlendiğini ancak 2020 yılı sonunda hizmete alınmasının planlandığını bildirdi.

Sözcü

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule