MENÜ
İstanbul 12/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RAKAMLARLA ATATÜRK HAVALİMANI
Havacılık Haberleri
28 Ocak 2018 Pazar 11:21

RAKAMLARLA ATATÜRK HAVALİMANI

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak Atatürk Havalimanıyla ilgili ilginç bilgiler ve istatistikler açıkladı

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanıyla ilgili ilginç bilgiler ve rakamları twitter hesabından paylaştı. İşte Funda Ocak’ın bugünkü paylaşımları:

Yolcu, uçak, yük trafiği bakımından Avrupa’nın zirvesine yerleşen Atatürk Havalimanı, sadece yolcuların hizmet aldığı bir işletme değil, her gün binlerce misafirimizin vakit geçirdiği canlı, hareketli bir yaşam alanı.

*

Her yıl milyonlarca yolcunun hizmet aldığı Avrupa'nın zirvesindeki bu havalimanından ilginç bilgiler sunmak istiyorum kıymetli takipçilerime bugün.

*

Yolculuk telaşı, kavuşma sevinci, ayrılık hüznü bir araya gelince bazı misafirlerimiz çeşitli eşyalarını unutuyor yahut kaybediyor havalimanlarında. 

En çok neler unutulmuş AHL' de hiç merak ettiniz mi?

*

İşte 2017 yılının ilginç ‘kayıp eşya’ listesi: Araba direksiyonu, Araba tamponu, İskoç Gaydası, 50100 EURO, Kalıp Mermerler, Gelinlik, Geyik Eti, Tuğla, Avize, 120 inç Televizyon, Semaver, Printer, Oksijen maskesi ve tüpü, Olta takımı, Röntgen.

*

2017'de terminalde unutulan kayıp eşya sayısı toplam 48.504 adet olarak kayıtlara geçmiş. Bunların 7.931 adedi sahiplerine teslim edilmiş, diğerleri emanette tutuluyor.  

*

Söz AHL'den açılmışken ilginizi çekebilecek birkaç bilgi daha aktarayım.

*

Çalışanlara, yolcu ve yakınlarına ihtiyaç durumunda 7/24 hızlı, etkili sağlık hizmeti sunan Atatürk Havalimanı Havacılık Acil Yardım Baştabipliği ile PortClinic tarafından 2017'de 5450 yolcuya sağlık hizmeti verildi.

*

2017'de altı yolcunun maalesef uçak içinde vefat ettiği bilgisi yer alıyor kayıtlarda, Allah rahmet eylesin.

*

Engelli dostu AHL'de,  2017 yılı içinde toplam 424.394 engelli yolcuya hizmet verildi Kuruluşumuz, Havaş, Çelebi, TGS tarafından.

*

Sürekli eğitim ve tatbikatlarla bilgi ve tecrübelerini geliştiren DHMİ ARFF ekipleri tarafından 2017 yılında 1 Ateşli Yangın Tatbikatı, 3 Ulaşım Süresi Ölçüm Tatbikatı yapıldı.

*

Ayrıca DHMİ ARFF Müdürlüğü bilgisi dâhilinde müstecir firmalarca 12 Acil Durum ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.

*

2017' de çok iyi eğitimli ekiplerimiz ve manevra kabiliyeti yüksek güçlü araç filosuyla AHL'de gerçekleştirilen kar mücadelesi için toplam 324 ton de-icing kullanıldı. Bu hizmet için yaklaşık 1.522.800 TL harcama yapıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule