MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
QANTAS KEMER SIKIYOR
Dünyadan
10 Mart 2020 Salı 06:40

QANTAS KEMER SIKIYOR

Qantas 8 adet A380'i yere indirdi ve önümüzdeki altı ay için kapasiteyi yüzde 25 azalttı

Qantas Group, önümüzdeki altı ay boyunca özellikle yurtdışı uçuşlarında olmak üzere uçuş kapasitesini yüzde 25 oranında azalttı. Şirkette alınan bu kararların kaynağında ise koronavirüs nedeniyle “azalan seyahat talebi” bulunuyor. Uçuş kesintilerinin Eylül ayına kadar devam etmesi bekleniyor.

Seyahat taleplerinde en büyük düşüş Asya'ya odaklanmış durumda (şu an geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 düştü). ABD (yüzde 19 düşüş), İngiltere (yüzde 17 düşüş) ve Trans-Tasman (yüzde 10 düşüş) kapasitelerinin düşürülmesinin de önümüzdeki dönemde rezervasyon eğilimleri doğrultusunda yapılacağı belirtildi.

HİZMET DEĞİŞİKLİĞİ

Qantas, seferlerinde filosundaki küçük uçakları tercih edecek ve frekansları azaltacak. Bu kararla birlikte havayolu şirketinin sekiz Airbus A380'i Eylül ortasına kadar yere indirildi. Şirketin filosunda bulunan diğer iki A380 ise ağır bakımlarının yapılmasının ardından kabin konfigürasyonunda yapılacak değişikliklerle uçacak.

MALİYET AZALTMA ÖNLEMLERİ

Şirkette sefer sayılarını azaltmanın yanısıra giderleri kısma amaçlı olarak düzenlemeler de yapıldı. Grup CEO’sunun maaş almayacağı, yönetim kurulu üyelerinin ücretlerinde yüzde 30 indirim yapılacağı, yine üst yöneticilerin ücretlerinin yüzde 30 oranında azaltılacağı ve tüm işe alım ve danışmanlık çalışmalarının dondurulacağı açıklandı.

Kaynak: Airlive.net

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule