MENÜ
İstanbul 16/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PROTESTOYA POLİS MÜDAHALE ETTİ
Türkiye'den
15 Eylül 2018 Cumartesi 22:07

PROTESTOYA POLİS MÜDAHALE ETTİ

İstanbul ve Ankara’da “3. Havalimanı” çalışma koşullarını protesto eylemine polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı

İstanbul 3. Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla yaptıkları iş bırakma eyleminden sonra gözaltına alınan işçiler için İstanbul ve Ankara'da yapılmak istenen basın açıklamalarına polis müdahale etti. Plastik mermilerin ve biber gazının kullanıldığı sert müdahalede çok sayıda kişinin darp edilerek gözaltına alındığı bildiriliyor.

3. Havalimanı'nda çalışan binlerce işçi her gün 2 iş cinayeti yaşandığını ve kötü şartlarda çalıştırıldıklarını belirterek talepleri kabul edilene kadar iş bırakma eylemine gitti. Dün gece işçilerin kaldıkları yatakhanelere yapılan baskınla çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Gözaltıları protesto etmek amacıyla bugün Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda toplanan kalabalığa polis müdahale etti. Gözaltına alınan yaklaşık 27 kişi Kadıköy Rıhtım Karakolu'nda bekletiliyor.

DİSK/Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve DİSK YK üyesi Kanber Saygılı'nın ve eylemi takip eden AFP muhabiri Bülent Kılıç'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule