MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇMADI
Türkiye'den
7 Mart 2020 Cumartesi 12:29

POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

İstanbul Havalimanı'nda yurtdışından getirdikleri kaçak telefonları keşfettikleri yeni bir yöntemle gümrükten kaçırarak yurda sokmak isteyen bir şebeke, polisin dikkati ve sıkı takibi sonucu suçüstü yakalandı

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, 28 Şubat günü Moskova'dan İstanbul Havalimanı'na gelen B.T'yi şüphe üzerine takibe aldı. 

Havalimanı kamera sisteminden saniye saniye izlenen B.T, uçaktan indikten sonra Kıbrıs'a bilet alarak transit bölümden İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş katına çıktı. Burada bir süre kaçak cep telefonları ile dolu çanta ile dolaşan B.T, aynı saatlerde bilet alarak iç hatlar gidiş katına geçen arkadaşları Y.A ile E.A ile iletişim kurdu.

TABUREYE ÇIKTI, CAM BÖLMENİN ÜZERİNDEN ÇANTAYI ATTI

Kaçak cep telefonlarını yurda sokmak için ilginç bir yol deneyen B.T, İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş katı yolcu salonu ile iç hatlar gidiş katı yolcu salonunu ayıran 3 metre yükseklikteki cam bölmenin yanına geldi. Yanında getirdiği taburenin üzerine çıkan B.T, içi telefon dolu çantayı cam bölmenin üzerinden arkadaşlarına attı. O anda olayı kameralardan izleyen polis ekipleri operasyon düzenleyerek B.T ve telefonları verdiği arkadaşlarını gözaltına aldı.

POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Yakalanan zanlılar hakkında kaçakçılıktan işlem yapılırken, ele geçirilen 253 adet “kullan-at” telefonun piyasa değerinin 50 bin lira olduğu öğrenildi. Kaçakçıların, piyasada 200 Lira civarında bedelle satılan ve internet özelliği olmayan telefonları, yurtdışından çok ucuza mal ederek, yüksek kar marjından dolayı tercih ettikleri belirtildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule