MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PİLOTLAR İNŞAAT HALİNDEKİ PİSTE İNDİ
Dünyadan
7 Eylül 2018 Cuma 21:48

PİLOTLAR İNŞAAT HALİNDEKİ PİSTE İNDİ

Air India’nın AI263 sefer sayılı uçağı, Maldivler 'deki Male Velana Uluslararası Havaalanı'nda henüz inşaat halinde olan piste indi

Hindistan'danThiruvananthapuram-Male seferini yapan Air India’ya ait Airbus A320NEO uçağının pilotları, yanlışlıkla Male Velana Uluslar arası Havalimanında inmeleri gereken pistin yakınında bulunan ve halen inşaat halinde olan diğer piste indiler. 136 yolcusu bulunan uçakta herhangi bir yaralanma olmadı ama uçağın iki lastiğinin patladığı bildirildi. Uçağın iki pilotunun ise görevden alındığı duyuruldu.

Air India, olayla ilgili bir açıklama yaparak uçakta bulunan tüm yolcu ve mürettebatın güvende olduğunu, pilotların neden henüz inşaat halindeki piste indikleri konusunun araştırıldığını vurguladı. Fren tertibatı ve tekerlekleri hasar gören uçak, Valena Havalimanında park alanına çekildi.

Hindistan Sivil Havacılık Kurumundan üst düzey bir yetkili, haber ajansı PTI'ya, uçak kazası soruşturma bürosunun (AAIB) bu ciddi olayla ilgili bilgilendirildiğini, uçağın iki kadın pilot yönetiminde olduğunu aktardı.

Yetkili, yakın zaman önce de Jet Airways pilotlarının benzer bir başka olaya neden olduklarına dikkat çekerek, “Ağustos başında Jet Airways, pilotları Suudi Arabistan'daki Riyad havaalanında taksi yolundan kalkış yapmaya çalışmışlardı” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tarihçi
 10 Eylül 2018 Pazartesi 14:46
THY nin yıllar önce Dalaman'da yeni yapılan pistine, İstanbul'da 18R-35Lpisti tamirat-tayken inen uçaklarını unutmayalım.
 Bunyamin Atik
 7 Eylül 2018 Cuma 22:13
Güzel aydınlatıcı haberinize teşekkürler
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule