MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PİLOT KAZAYI ANLATTI
Dünyadan
6 Mayıs 2019 Pazartesi 16:59

PİLOT KAZAYI ANLATTI

Moskova’ya inişi sırasında alev alan Aeroflot uçağının pilotu Denis Evdokimov,kaza anına anlattı

Moskova’ya  inişi sırasında alev alan Aeroflot’a ait  SSJ-100 tipi  uçağın  pilotu Denis Evdokimov, kaza anına anlattı. Pilotun ifadesine göre uçağa kalkıştan sonra yıldırım isabet etti. Bu nedenle  hava trafik ünitesi ile  telsiz iletişimini kaybettiler .

Acil durum frekansından  temasa geçtiler. Ancak bu bağlantı da   kesik kesik gerçekleşti. “Bu sırada birkaç kelime söylemeyi başardık” diyen Evdokimov, uçağın yakıt deposu dolu bir şekilde inmek zorunda kaldığını ve muhtemelen sarsıntılı iniş yüzünden uçağın alev aldığını söyledi.

Evdokimov "İniş hızı normaldi pistle temastan sonra yangın çıktı. İnişten saniyeler önce bir parlaklık ve bir patlama oldu. Sanki sorunları daha kötü hale getirmek istercesine, bir de yıldırım düşmesi yüzünden yerle bağlantı başarısız hale geldi. Mürettebatın iniş sırasında bir sıkıntısı olmadı, hız yüksek değildi ve normaldi. Uçağın uçuş kılavuzuna göre hareket ettik. Ancak jetin ağırlığı tankların dolu olması nedeniyle gereğinden çok fazlaydı, bu da 45 tonluk bir uçağı güvenlik bir şekilde piste indirmeyi zorlaştırıyor" diye konuştu.

Uçağın enkazı üzerinde başlatılan araştırmalardan sonra 2 kara kutu bulundu. Uçaktaki kazaya dair en net bulguları kaydeden kara kutu incelendikten sonra  uçakta yaşanan son saniyeler açığa çıkmış olacak.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule