MENÜ
İstanbul 12/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PIA UÇAĞININ DÜŞÜŞ ANI
Dünyadan
22 Mayıs 2020 Cuma 22:05

PIA UÇAĞININ DÜŞÜŞ ANI

Pakistan Havayolları'na ait uçağın Karaçi'de düşme anını gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Pakistan'da Lahor-Karaçi seferini yaparken Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havaalanı'na iniş için alçalma sırasında yerleşim alanına düşen Airbus A320 tipi uçakta 91 yolcu ve 8 kişilik mürettebat olduğu belirtildi. PK8303 sefer sayılı uçağın düşmesinin ardından çıkan yangına müdahale edildikten sonra yapılan kurtarma çalışmaları sırasında 76 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı bildirildi. Ancak cesetlerin uçak yolcusu mu, yoksa uçağın düştüğü binalarda yaşayan kişiler mi olduğunun belirlenemediği açıklandı. 3 kişinin ise kazadan mucize eseri sağ kurtulduğu ifade edildi.

Pakistan Uluslararası Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Arshad Malik, pilotun hava trafik kontrol kulesine, "uçağın motorlarının arızalandığını" söylediğini ve acil durum çağrısı yaptığını ifade etti. Yerleşim bölgesinden paylaşılan görüntülerde çok sayıda evin yıkıldığı görüldü.

Sindh Eyaleti Hükümeti sözcüsü, sağ kurtulan yolcular arasında Pencap Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zafar Masud'un da bulunduğunu söyledi. Kurtulan diğer iki kişinin isimleri Muhammad Zubair ve Tahira Mahmood.

Kaza, ülkede Covid-19 salgını yüzünden durdurulan ticari uçuşların yeniden başlamasından birkaç gün sonra meydana geldi.

Ünlü Pakistanlı model Zara Abid de bu uçaktaydı ama yetkililerinden onunla ilgili bir açıklama gelmediği kaydedildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule