MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PCR TESTİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK
Türkiye'den
21 Haziran 2020 Pazar 11:25

PCR TESTİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesindeki normalleşme sürecinde güvenli turizm hizmetlerinin anlatıldığı 'Yeniden Keşfet' etkinliği kapsamında Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Havaalanlarındaki PCR testi altyapısı

Bakan Ersoy, yurt dışından gelecek Kovid-19 semptomu taşıyan ziyaretçilere yönelik havaalanlarında uygulanacak PCR testlerinin kapasitesine ilişkin soruyu yanıtladı.

Uluslararası havalimanlarının tamamında, Sağlık Bakanlığı'yla testlere yönelik altyapıyı hazırladıklarını aktaran Ersoy, "Sonuçta turist trafiği başladığında bunlar kurulacak durumda ama bunları temmuz başlamadan hizmete alacağız" dedi.

Sadece Kovid-19 semptomu gösterenlere yönelik uygulanacağı için 20 binlik test kapasitesinin yeterli olacağını vurgulayan Ersoy, sadece havaalanlarında değil sınır kapılarında da bu yapının hizmete alınacağını bildirdi.  Ersoy, "Türkiye, pandemi sonrası turist trafiğine hazırlığını yapmış ülke olarak bu konuda Avrupa'daki tek ülke diyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Yabancı ziyaretçiler için Kovid-19 sigortası

Bakan Ersoy, Türkiye'ye gelecek yabancı ziyaretçilere yönelik Kovid-19 sağlık sigortası sisteminin nasıl işleyeceğine yönelik soruyu da şöyle yanıtladı:

"Sigorta sistemi çok basit ve açıkçası Avrupa'daki emsalleriyle karşılaştırılınca oldukça da cazip. 2 bin-7 bin euro arasında limitleri var. Çok düşük sigorta paketi de alabilirsiniz çok cazip fiyata, 12-15 euro gibi, biraz daha yükselterek 23 euro'luk, 7 bin euro'ya kadarki haftalık konaklamalar için, tedavi sigortası yaptırabilirsiniz. Bu sigortanın sebebi şu, bazı ülkelerin sigortaları pandemide geçerli olmuyor. Biz de en ufak bir risk almasın diye internet üzerinden rahatlıkla satılabilecek, tur operatörlerine ya da online seyahat şirketlerinin sistemlerine link vererek bu sigortaya erişimlerini 1 Temmuz'dan itibaren sağlayabiliyoruz. Ayrıca Bakanlığın sitelerinden ya da Turizm Geliştirme Ajansının sitesinden de ulaşılabilecek."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule