MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
OTEL AÇILIŞA YETİŞMEDİ
Türkiye'den
28 Eylül 2018 Cuma 08:33

OTEL AÇILIŞA YETİŞMEDİ

İstanbul'un yeni havalimanının açılış tarihi 29 Ekim olarak belirlendi. Ancak havalimanı için yapılacak otel açılışa yetişmedi

İGA Havalimanı İşletmesi tarafından yapılacak "İstanbul Yeni Havalimanı Terminal Oteli" projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dün "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Gerekli Değildir" kararı verdi. Bakanlığa sunulan proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre otel, Arnavutköy Tayakadın mevkiindeki İstanbul yeni havalimanının terminal binası içerisinde yapılacak. Otelde 102 hava tarafı, 349 kara tarafı olmak üzere toplam 451 oda bulunacak. Terminal binası içerisinde kurulması planlanan otel, "Havalimanı Oteli ve Business (İş) Oteli" gereksinimlerini karşılayacak şekilde projelendirildi. Proje kapsamında yapılacak inşaat çalışmalarının yaklaşık 6 ayda tamamlanması hedefleniyor. Otelin inşaatı sırasında 300, işletme aşamasında ise toplam 180 kişinin çalışması planlanıyor.

25 YIL İGA İŞLETECEK

Ömrü 49 yıl olarak öngörülen otel, DHMİ ile yapılan ana sözleşmeye uygun olarak 25 yıl süreyle İGA tarafından işletilecek. Terminal oteli, 11 bin 854 metrekarelik alan üzerine kurulacak. 4 kat olarak yapılacak 451 odalı otelin yatırım tutarı 52 milyon 258 bin 265 TL olarak hesaplandı.

Özlem GÜVEMLİ-Sözcü

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule