MENÜ
İstanbul 12/17
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR AIR PİLOTU MAHARETİNİ GÖSTERDİ
Dünyadan
22 Mayıs 2018 Salı 00:07

ONUR AIR PİLOTU MAHARETİNİ GÖSTERDİ

Onur Air’in Saudia Havayolları adına uçan Airbus 330 tipi uçağının ön iniş takımı açılmadı, pilot büyük maharetle dev uçağı gövde üzeri indirdi. Uçaktaki yolcular salimen tahliye edildi

Onur Air’in Saudia Havayolları adına uçan Airbus A330 tipi uçağında, Medine-Dakka seferi sırasında kalkıştan bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle hidrolik arızası meydana geldi.

Uçağın kaptan pilotu Ümit Atlatırlar, hidrolik arızasını tespit ettikten sonra yardımcısı Mehmet Tosyalı’yla birlikte güvenli inişi sağlamak için yakıtı bitirmek amacıyla havada üç saate yakın tur atıp, ön tekerlekleri manuel olarak açmayı denedi. Ancak sonuç alamayınca iniş kararı alan kaptan, Uçuş Operasyon Müdürlüğü ile yapılan koordinasyon çerçevesinde zorunlu iniş prosedürlerini sorunsuz uygulayarak ön tekerlekleri açılmayan TC-OCH kuyruk tescilli uçağı yedek meydan olan Cidde’ye yerel saatle 21.50’de burun üzeri indirdi.

Kaptan Pilot Ümit Atlatırlar büyük bir soğukkanlılıkla uçağı pist içerisinde tutmayı başararak, 141 yolcu ve 10 kişilik mürettebatla toplam 151 kişinin uçaktan burnu kanamadan tahliye olmasını sağladı.

Onur Air ve Suudi yetkililer uçaktaki arızanın dış etkenlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırırken yarın Airbus yetkililerinin Cidde’ye gelerek hidrolik kaçağının neren kaynaklandığını detaylı olarak inceleyeceği öğrenildi.

TEOMAN TOSUN AÇIKLAMA YAPTI

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, atlatılan olayla ilgili açıklama yaptı:

Uçağımız, henüz bilinmeyen bir nedenle yaşadığı hidrolik arıza nedeniyle Cidde meydanına gerçekleştirdiği acil iniş sonrasında 141 yolcu ve 10 mürettebat uçaktan başarıyla tahliye edilmişlerdir. Uçağımızın kaptanlarının soğukkanlılığı sayesinde kimse yaralanmamıştır. Arızanın dış etkenlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı yetkililer tarafından yapılacak detaylı incelemeler sonrasında açıklığa kavuşturulacaktır.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule