MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÖNCE SENARYO SONRA TAŞINMA
Türkiye'den
18 Nisan 2019 Perşembe 13:25

ÖNCE SENARYO SONRA TAŞINMA

'Büyük göç' başarıyla tamamlandı, İstanbul Havalimanı tam kapasite çalışmaya başladı. Peki taşınma operayonunun perde arkasında neler yaşandı? İşte 2 ay simülasyon üzerinde hazırlanılan göçün ayrıntıları...

Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınma operasyonunda yer alan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. Genel Müdürü Engin Kuzucu, "Önce senaryoyu yazdık, ardından filmi çektik" dedi. Taşınmayı 4 saat daha erken tamamladıklarını belirten Kuzucu, büyük göçün perde arkasını Akşam Gazetesinden Bülent Şanlıkan’a anlattı.

LEGO GİBİ YERLEŞTİRİLDİ

Kuzucu, şöyle konuştu: "İki ay tüm senaryo üzerinde simülasyon çalışmalarımızı yaptık. Ekip arkadaşlarımızı bu senaryoya göre eğitime aldık. En küçük ayrıntısına kadar senaryoda yer aldı. Taşınacak parçaların belirlenmesinden sonra araç ekipmanımızı buna göre hazırladık. Tıpkı bir lego gibi treylerlerimize taşınacak parçalara göre ekleme, çıkarmalar yaptık. Bin 600 adet parçayı 23 TIR'la 203 seferde taşıdık."

KAPALI YOLLAR HIZLANDIRDI

"Planımızda Basın Ekspres yolunun kapatılması yoktu" diyen Kuzucu, şunları söyledi: "Yolun kapatılması ciddi bir kolaylık yarattı. Bu da taşınmanın 4 saat erken tamamlanmasını sağladı. Atatürk Havalimanı'nın hepimiz için bir anısı vardı. Bu bizleri duygulandırdı ama taşınma işleminin sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olması da gururlandırdı."

SIFIR KAZAYLA TAMAMLADIK

Engin Kuzucu, süreci anlatmaya şöyle devam etti: "Güvenlikte birinci konu; ekipmanları kullanacak arkadaşlarımız muhakkak eğitim alıyor, iş güvenliği sağlık ve çevre ile ilgili yarı bir departmanımız var. Burada 8 arkadaşımız çalışıyor, yapılan işlerde güvenlikle alakalı eğitimler veriyor hem de saha kontrollerini yapıyor. Bizim için birinci öncelik sıfır kaza. Taşınma işlemini de bu güvenlik tedbirleri çerçevesinde sıfır kazayla tamamladık. AHL’nin taşınması bizim en medyatik taşımamız. Ancak bin 800 ton ağırlığındaki liman vincinin taşınmasından rüzgar santrallarının taşınması ve kurulumuna kadar farklı alanlarda büyük operasyonlara imza atıyoruz."

Bülent Şanlıkan - Akşam

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule