MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÖDÜLLERİ “UÇUŞ” OLDU
Havacılık Haberleri
6 Ağustos 2018 Pazartesi 10:06

ÖDÜLLERİ “UÇUŞ” OLDU

Sivrihisar Uluslar arası Sportif Havacılık Merkezinin sorusunu doğru yanıtladılar, II.Dünya Savaşının efsane uçağıyla uçtular

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi (SUSHM) sosyal medya hesabında sorulan soruyu doğru olarak cevaplandıran üç havacılık tutkunu II. Dünya Savaşının efsanevi uçağı “Ferocious Frankie P-51D Mustang” ile uçuş ödülü kazandı.  

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki MSÖ Havacılık Müzesine getirilmek üzere İngiltere’den yola çıkan uçağın isminin sorulduğu yarışma geçtiğimiz aylarda düzenlendi. “Ferocious Frankie P-51D Mustang” ismini doğru olarak tahmin eden isimler ise Necdet Gürsoy, Mete Aykut ve Sadullah Ahmet Dorak oldu.

Usta akrobasi Pilotu Ali İsmet Öztürk’ün kullandığı P-51D Mustang’le uçuş hakkı kazanan havacılık tutkunu yarışmacılara uçuş sonunda sertifika verildi.

Birçok Hollywood filminde kullanılan ve pek çok kişinin uçmayı hayal ettiği II. Dünya Savaşının efsanevi uçağı P-51D Mustang 1700 beygir gücünde 12 silindirli Rolls Royce Merlin motoruna sahip bulunuyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 eski
 7 Ağustos 2018 Salı 23:00
THY eskiden Newark meydanına uçardı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule