MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O HELİKOPTER ENVANTERDEN ÇIKARILMALI
Türkiye'den
15 Şubat 2019 Cuma 14:53

O HELİKOPTER ENVANTERDEN ÇIKARILMALI

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, UH-1 helikopterinin Silahlı Kuvvetler envanterinden çıkarılması gerektiğini söyledi

İstanbul Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu kaza sonrası 4. Alay Komutanının görev yeri değiştirildi. Helikopter pilotu olan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ''Komutanı değil, helikopterleri değiştirin. Bu helikopterlerinin envanterden çıkarılması gerekir. Düşen helikopterin motoru en az 40-50 yıllık çok eski ve artık üretimi yok. Sürekli aynı motoru tamir ediyoruz. Motorlara bakın, çatlaklar çıkacaktır. Gözle görülmeyen çatlaklar da o helikopteri düşürür.'' dedi.

CHP’li Mehmet Ali Çelebi TBMM'de yaptığı açıklamada, ‘'Bu tür bir helikopterle 500 saat uçuş yapmış bir helikopter pilotu olarak, üretimi durmuş, tek motorlu, UH-1 helikopterlerinin envanterden çıkarılması gerekir'' dedi.

MOTORU 50 YILLIK

Çelebi şunları söyledi: ‘'Düşen helikopterin motoru en az 40-50 yıllık çok eski ve artık üretimi yok. Sürekli aynı motoru tamir ediyoruz. Bu motorlara bakın, çatlaklar çıkacaktır. Gözle görülmeyen çatlaklar da o helikopteri düşürür. Kanatçıklara baktığınızda, kırıklar çıkacaktır. 20 bin devirle dönen motorlar bunlar. Alay komutanını değil, helikopterleri değiştirmeniz gerekiyor. Uçan sarayı satın, bu iş çözülür; 50 tane eğitim helikopteri alırsınız. Diğer uçakları satın, 20-30 tane temel eğitim helikopteri alırsınız. Özellikle kumpas davalar neticesinde ve sonrasındaki FETÖ davaları neticesinde ciddi oranda eksik var. Teknisyen de eksik, pilot da eksik. Dolayısıyla eğitim sıkıntısı da var, bakım sıkıntısı da var”

Sözcü

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 M.K
 16 Şubat 2019 Cumartesi 09:23
VAH....VAH.....VAHHHHH......
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule