MENÜ
İstanbul 13/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NTSB'DEN ''737 MAX KAZALARI'' İÇİN ÖNERİLER
Havacılık Haberleri
28 Eylül 2019 Cumartesi 11:30

NTSB'DEN ''737 MAX KAZALARI'' İÇİN ÖNERİLER

ABD Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu, 737 MAX kazalarıyla ilgili olarak Federal Havacılık İdaresi'ne güvenlik önerilerinde bulundu

ABD Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu (NTSB), Kasım 2018 ve Mart 2019’da meydana gelen 737 MAX kazaları soruşturmasıyla ilgili olarak Federal Havacılık İdaresi’ne (FAA) 7 güvenlik önerisi yayınladı.

NTSB’nin önerilerinde, Boeing’in Manevra Karakteristiği Artırma Sistemi’nin (MCAS) güvenlik değerlendirmeleri incelemesinde ortaya çıkan sonuca göre MCAS’ın, her iki çarpışmada da potansiyel faktör olduğu vurgulanıyor.

Önerilere göre NTSB’nin, Boeing ve FAA'in, “pilotların bir duruma nasıl tepki vereceğini hesaba katmadıklarından” endişe duyduğu ortaya çıkıyor.

NTSB önerilerinde, yeni uçak tipi tasarımlarının, uçak üreticisi diğer ülkelerin otoriteleriyle paylaşılması ve bu otoritelerin –varsa- değerlendirmelerinin dikkate alınması gerektiğine işaret ediyor.

ÖNERİLERE FAA’İN YANITI

NTSB’nin önerilerine FAA de yanıt verdi. NTSB’nin önerilerinin memnuniyetle karşılandığı vurgulanan açıklamada “FAA’in birinci önceliği güvenliktir. NTSB, Boeing 737 MAX'te önerilen değişiklikleri incelemeye devam ettikçe, onlardan gelecek her öneriyi dikkatle inceleyeceğiz. FAA sürekli gelişim felsefesine bağlıdır. Lion Air ve Ethiopian Airlines’ın trajik kazalarından alınan dersler, daha da yüksek bir güvenlik seviyesine sıçrama tahtası olacak” denildi.

NTSB’nin önerilerinin tümünü okumak için TIKLAYINIZ…

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule