MENÜ
İstanbul 11/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NEW YORK VE LONDRA'YA DİREKT UÇACAK
Havacılık Haberleri
23 Ağustos 2019 Cuma 11:37

NEW YORK VE LONDRA'YA DİREKT UÇACAK

Qantas, hem Londra, hem de New York-Sidney arasında dünyanın ilk ticari aktarmasız uçuşlarını gerçekleştirme hedefine bir adım daha yaklaşıyor

Avustralya’nın bayrak taşıyıcı havayolu Qantas, hem Londra, hem de New York (JFK)-Sidney (SYD) arasında dünyanın ilk ticari aktarmasız uçuşlarını gerçekleştirme hedefine bir adım daha yaklaşıyor. Havayolu, yolculardan ücret almadan bu rotalarda üç test uçuşu yapacağını duyurdu.

Qantas, bu yıl Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Boeing’in Seattle üretim hattından üç 787-9 Dreamliner uçağı almaya hazırlanıyor. Bu uçakların -özellikle yolcu veya yük ağırlığı olmadan- Avustralya'ya teslimat yolculuğunu direkt yapabilmesine rağmen şirket Sidney’den Londra ve New York’a yolcuyla birlikte 19 saatlik aktarmasız uçuşu simule edecek. Qantas 30 yıl önce de ilk Boeing 747-400’ü aldığında da Londra-Sidney direkt uçuşu gerçekleştirmişti.

Yeni 787 Dreamliner uçağı teknik olarak bu ultra uzun mesafeli uçuşları gerçekleştirecek menzile sahip olsa da, Qantas’ın bu özel test uçuşlarında mürettebat dahil azami sadece 40 kişi olacak.

Yolculara sağlık düzenlerini, yiyecek-içecek tüketimini, aydınlatmayı, fiziksel hareketi ve sağlık, refah ve vücut saati üzerindeki etkiyi değerlendirmek, uçuş eğlencesini izlemek için giyilebilir teknoloji cihazları takılacak. Veriler, Avustralya’daki Charles Perkins Center’daki bilim ve tıp uzmanları tarafından analiz edilecek.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule