MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NASA “MARS” KEŞİFLERİNİ AÇIKLAYACAK
Dünyadan
7 Haziran 2018 Perşembe 08:28

NASA “MARS” KEŞİFLERİNİ AÇIKLAYACAK

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) bugün Mars hakkında yeni keşifler açıklayacak

NASA TV ve NASA'nın web sitesi üzerinden Türkiye saatiyle 21.00'de canlı olarak yayımlanacak sunumda, kuruluşa bağlı Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde görev yapan bilim insanlarından Paul Mahaffy ve Jen Eigenbrode ile Jet Motorları Araştırma Merkezinden (Jet Propulsion Laboratory) Chris Webster ve Ashwin Vasavada, Mars'ta bulunan son keşifler hakkında tartışacak. Kızıl gezegendeki Sharp Dağı'nın yakınlarında bulunan Gale Krateri'ne 6 Ağustos 2012'de iniş yapan uzay aracı Curiosity'nin elde ettiği verilerin sunumda konuşulması bekleniyor.

Mars hakkında yeni bulguların açıklanacağı etkinlikte, NASA'nın Gezegen Bilim Bölümü'nden Michelle Thaller'in sunumu da gerçekleşecek.

6 yıldan beri Mars'taki toprak örneklerini inceleyen Curiosity, gezegende yaşam belirtisi arıyor. 2015'te NASA'ya ait Mars Keşif Uydusu'na (MRO) yerleştirilen 'HiRISE' teleskobu tarafından elde edilen görüntülerde Mars'ın yüzeyinde akan su izlerine rastlanmıştı. Fotoğraflarda görülen su yatağına benzer görüntüler nedeniyle gezegenin yüzeyinin altında buz olduğun ileri sürülmüştü. Ancak geçen yıl bu izlerin kumlar tarafından yapılmış olabileceği ve gezegende su olmayabileceği de iddia edildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Dünyanin
 7 Haziran 2018 Perşembe 11:51
Dünyanin en zengin 5 ailesi Marsa göc edecek...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule