MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NASA ASTRONOTU PAYLAŞTI
Dünyadan
26 Kasım 2020 Perşembe 08:36

NASA ASTRONOTU PAYLAŞTI

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) giden astronotlardan Victor Glover, yörüngeden Dünya'yı görüntüledi ve sosyal medya hesabından paylaştı

SpaceX'in tarihi görevi ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) giden astronot Victor Glover, yörüngeden Dünya'yı gözler önüne seren ilk paylaşımını yaptı. Özel uzay şirketi SpaceX'in Falcon 9 roketi, "Crew-1" adı verilen kapsül ile 4 astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşımıştı.

SpaceX’e ait uzay aracı, 27 saat süren bir yolculuktan sonra ISS'ye ulaşmış, 4 astronot yörüngedeki görevlerine başlamıştı. Söz konusu görev şirketin ilk operasyonel insanlı Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) misyonu olarak tarihe geçmişti.

NASA’dan astronotlar Mike Hopkins, Victor  Glover ve Shannon Walker ile Japonya Uzay Araştırma Ajansından (JAXA) Soichi  Noguchi bilimsel araştırmalar yapmak için ISS'de 6 ay kalacak.

Tarihi görev ile ISS'deki mesaisine başlayan Victor Glover ISS'den ilk görüntüleri paylaştı. Ancak Glover gezegenimizden yaklaşık 400 kilometre yukarıdan görüntüler paylaşan ilk astronot değil. Zira ISS’de görev alan NASA astronotları kimsenin sahip olmadığı bir manzaraya sahip. Yörüngedeki uzay istasyonundan çektikleri kareler kimi zaman kişisel hesaplarından kimi zaman ise NASA tarafından paylaşılıyor.

Kaynak: NTV

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule