MENÜ
İstanbul 18/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MÜSLÜMAN TURİSTLERİN TERCİHİ
Seyahat Rotası
1 Eylül 2017 Cuma 08:32

MÜSLÜMAN TURİSTLERİN TERCİHİ

Türkiye, Müslüman turistlerin en çok tercih ettiği 4 ülke arasında yer alıyor

Mastercard ve CrescentRating'in yedincisini yayımladığı 'Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi' raporuna göre Türkiye, ekonomik büyüklüğü 155 milyar dolar olan Müslüman seyahat pazarında ulaşım kolaylığı kriterinde ilk sırada.

İslam İşbirliği Konferansı üyesi 48 ülke ve üye olmayan 82 ülkenin dahil olduğu, 130 ülkeyi kapsayan 2017 raporuna göre, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Endonezya ve Türkiye, Müslüman turistlerin en çok tercih ettiği ilk 4 ülke oldu. Bu ülkelerin ardından Suudi Arabistan, Katar ve Fas geliyor.

Malezya ve Katar geride kaldı

Rapora göre İslam İşbirliği Konferansı'na üye ülkeler Müslüman turistler tarafından öncelikli olarak tercih edilse de, üye olmamasına rağmen İslami ihtiyaçlara göre düzenlemeler yapabilen ülkelerin, tercihler listesinde üst sırada yer aldıkları görülüyor.

Raporda ülkelerin geliştirmesi gereken alanlara da vurgu yapılıyor. Türkiye için belirtilen geliştirme alanları ise; iletişim, ibadet mekânları, havaalanı ve konaklama imkânları ve yeme içme olarak belirtiliyor. Öte yandan Türkiye, havayolu bağlantılarının bulunması ve vizesiz ulaşım imkânları açısından en üst sırada yer alırken, Türkiye'yi sırasıyla Malezya, Tayland, BAE ve Katar takip etti.

Cumhuriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Xxx
 1 Eylül 2017 Cuma 11:01
Eksik olsunlar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule