MENÜ
İstanbul 15/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MÜCADELENİN KİTABINI YAZDI
Türkiye'den
27 Ağustos 2021 Cuma 13:50

MÜCADELENİN KİTABINI YAZDI

THY İtalya-Bari Müdürü Ömür Kahraman’ın, 45 yıl mücadele ettiği hastalığını yaşayanlara rehber olması niyetiyle yazdığı kitabı Vega Yayınları’ndan çıktı

THY İtalya-Bari Müdürü Ömür Kahraman'ın yaşadığı Ostomi (stoma) hastalığı ile 45 yıllık mücadelesini anlattığı “Torbayla Yaşamak” adlı kitabı çıktı. 

Subay bir babanın kızı olan Kahraman’ın hastalığına 39 yaşına kadar teşhis konulamadı. Çocukluğunda yaşadığı sıkıntıları anlatan Kahraman, “Çocukken 4-5 günde 1 kere zor bela tuvalete çıkar o günü de ızdırapla ağlayarak geçirirdim. Annem babam elimden tutar çocuk doktoruna götürürdü. Doktor ‘Benim yapacağım bir şey yok buna bir dahiliye uzmanı baksın’ der, dahiliye uzmanı tekrar çocuk doktoruna gönderirdi” dedi.

BUGÜNE KADAR 15 AMELİYAT GEÇİRDİ

Bugüne kadar 15 ameliyat geçirdiğini söyleyen Kahraman, "Normalde kolonoskopi bağırsağın delinme ihtimali olduğu için bir hastaya bir ya da iki senede bir kez yapılır. Bunların sonunda lenfositik kolit tanısı konuldu. Bu süreçte karnım şişiyordu, mesela iş yerinde öğlen bir şey yediğimde yarım saat geçmeden 5-6 aylık hamile gibi karnım şişiyordu. Yanımda ya halime kıyafeti taşımaya ya da büyük beden kıyafetler giymeye başladım. Çok iyi imkanlarda ameliyat oldum fakat ağrılarım geçmedi. Bunun sonucunda bağırsağımın üst kısmında 15 santimlik kısmın hiç çalışmadığını öğrendik” dedi.

AMELİYATTAN TORBA İLE UYANDIM

Ameliyattan uyandığında vücudunun  8 yerinden kablo çıktığını söyleyen Kahraman,  “Böyle olunca doktor son bir ameliyat daha yapacağını söyledi, ben de ilkindeki gibi kolay geçeceğini düşünerek ameliyata girdim. Fakat uyandığımda vücudumun 8 yerinden kablo çıkıyordu. Biraz kendime geldiğimde vücudumun sağ tarafında da bir torba olduğunu fark ettim. Ameliyata girdiğimde torbayla uyanacağımı bilmiyordum. Torbanın ya da Stoma’nın ne olduğunu da bilmiyorum. Doktorum gelince ona sordum, o da ‘Senin bağırsağını karnına ağızlaştırdık, ucunda bir torba var, senin dışkın bundan sonra bu torbaya gelecek sen de bunu temizleyeceksin.’ dedi. Bunu o vaziyetteki bir hastanın anlayabilmesi mümkün değil” diye konuştu.

Ömür Kahraman 04 Eylül 2021 günü saat 15:00'de D&R Kanyon’da  imza günü düzenleyecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule