MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MİLLİ UZAY PROGRAMI HAZIRLANIYOR
Türkiye'den
19 Ağustos 2019 Pazartesi 11:46

MİLLİ UZAY PROGRAMI HAZIRLANIYOR

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, yapılacak ilk çalışmanın Milli Uzay Programı hazırlamak olduğunu söyledi

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, 10 senelik bir yol haritası hazırlandığını belirterek “İlk yapacağımız şey, bir Milli Uzay Programı hazırlamak” dedi.

Hürriyet Gazetesinden İpek Özbey’e konuşan Serdar Hüseyin Yıldırım, Milli Uzay Programıyla Türkiye’nin uzay çalışmalarında hangi adımları, ne zaman, hangi koordinasyonla, ne şekilde atılacağının belirleneceğini söyleyerek “Bu bizim ilk vazifemiz. Sıfırdan başlamıyoruz. Zaten daha evvel TÜBİTAK, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü bu çalışmaları başlatmıştı. Bunları derleyip, toplayacağız, kendi uzmanlığımızla son şeklini vereceğiz” diye konuştu

Uzaydan Müdahale dönemi

Serdar Hüseyin Yıldırım “uzaydan müdahale dönemi”ne geçileceğini vurgularken şöyle konuştu:

“Binlerce uydu var gökyüzünde ve atılmaya devam ediyor. Çin, her ay iki uydu atıyor. Öyle bir noktaya gelecek ki dünyaya müdahale dönemine geçilecek. Kontrol hep vardı. Mesela TV, radyo, internet yayınları haberleşme uyduları vasıtasıyla yapılıyordu. Gözlem uyduları, meteoroloji, askeri istihbarat uyduları vardı zaten. Şimdi müdahale dönemi başlıyor. Yani herhangi bir uzay aracından dünyaya gerektiğinde müdahale edebilmek. Özellikle askeri operasyon noktasında iş farklı boyutlara gitmeye başladı. 10 yıl içinde uzayda olmayanın Dünya’da da sözü olmayacak.”

Ukrayna ile ilk işbirliği

İlk işbirliği anlaşmasının göreve başladığı gün Ukrayna ile imzalandığını belirten Serdar Hüseyin Yıldırım, “Bu işbirliğinin güzel tarafı teklifin Ukrayna’dan gelmiş olması. Çerçevesi uzayın barışçıl kullanımı ve ortak çalışmalar yapmak. Türkiye Uzay Ajansı pekçok yerde heyecan uyandırdı. Japonya’dan davet aldık. Avrupa ve Amerika daha geriden gelir bu konularda, ‘Önce bir görelim’ derler. İhtiyaçlarımıza göre hareket edeceğiz” dedi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Vah
 19 Ağustos 2019 Pazartesi 20:29
Yerli ve milli ha?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule