MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MEKSİKA’NIN YENİ LİDERİ O UÇAĞI SATIYOR
Dünyadan
4 Aralık 2018 Salı 07:34

MEKSİKA’NIN YENİ LİDERİ O UÇAĞI SATIYOR

1 Aralık’ta göreve başlayan Meksika’nın yeni Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un ilk işi eski devlet başkanının lüks uçağını satışa çıkarmak oldu

Meksika'nın yeni Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador 1 Aralık’ta yemin ederek resmen görevine başlarken solcu liderin ilk icraatı eski devlet başkanının lüks uçağını satışa çıkarmak oldu. Obrador, “Yozlaşmış siyasetçilerin kullandığı uçak ve helikopterleri satıyoruz” dedi.

Obrador’un bu açıklamasının ardından Maliye Bakanı Carlos Urzua da Boeing 787 Dreamliner uçağının önünde bir basın toplantısı düzenleyerek uçağın satış kararının çok yakında ilan edileceğini söyledi.

Uçakta mermer tabanlı banyo var

Gazetelerin uçaktan görüntü almasına izin verilirken uçakta eski devlet başkanının kullandığı mermer tabanlı banyonun da olduğu ortaya çıktı. Bakan Urzua 2012 yılı sonunda 218 milyon Amerikan dolarına satın alınan bu uçağın yanı sıra hükümetin kullandığı diğer 60 uçak ve 70 helikopterinin de satılacağını açıkladı.

Seçim vaadiydi

Orbador yemin törenindeki konuşmasında "Meksika'ya, yöneticiler ve zengin azınlık kadar zarar veren bir şey olmadı. Açgözlü bu elitleri yolcu etmenin zamanı geldi. Ayrıca kronik yoksulluk ve çete şiddetiyle de mücadele edeceğiz" dedi.

Obrador seçim kampanyası sırasında lüks başkanlık uçağını satacağı vaadinde bulunarak, "Satın alacak kişiye uçağı törenle bizzat ben teslim edeceğim” demişti. Obrador başka bir açıklamasında ise "Başkanlık uçağına binmeyeceğim. Bu kadar fakirliğin olduğu bir ülkede o lüks uçağa binsem utancımdan kimsenin yüzüne bakamam" ifadelerini kullanmıştı.

Servet Yanatma - Euronews

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Dr. Muzaffer Çetingüç
 4 Aralık 2018 Salı 16:40
Alkışlanacak bir erdemli davranış. Karizma ve saygınlığın yolu lüksten geçmiyor. Özellikle de ağır ekonomik sorunları olan ülkelerde tasarrufun en tepelerden başlaması gerekiyor.
 Orhan
 4 Aralık 2018 Salı 08:42
Gerçi koministlere güvenilmez ama, göreceğiz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule