MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MEHMET DEMİR UZ VEFAT ETTİ
Türkiye'den
27 Kasım 2020 Cuma 21:03

MEHMET DEMİR UZ VEFAT ETTİ

Türk sivil havacılığının duayen isimlerinden Mehmet Demir Uz vefat etti

Türk Sivil Havacılığının gelişmesinde önemli rol oynayan isimlerden Mehmet Demir Uz, 77 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Türkiye’nin son özel havayolu şirketi Tailwind’in kurucu yönetiminde yer alan Mehmet Demir Uz, vasiyeti üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde defnedilecek. 

1943 yılında Turhal’da doğan Uçak ve Makine Yüksek Mühendisi Mehmet Demir Uz, Türk Hava Yolları ve Kanadalı De Havilland firmasında çalıştıktan sonra 1986 yılında Türkiye’nin ilk özel havayolu şirketi İstanbul Havayolları’nda Teknik Müdür olarak göreve başlamıştı. 15 yıl boyunca İstanbul Havayolları’nda Teknik Müdür/Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Demir Uz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanı’nda ilk özel sektör uçak bakım hangar ve tesislerinin kuruluşunda önemli rol oynadı. Süper Caravelle, Boeing 727-200, Boeing 757-200 ve Boeing 737-400 uçaklarının hat bakım ve C-Bakımları ilk defa Demir Uz’un teknik müdür olduğu tesiste gerçekleştirilmişti.

Kuzey Kıbrıs’ta 5 teknisyen ile başladığı teknik bölümde organize ettiği uçak teknik eğitimleri ile yüzlerce teknik personelin yetişmesine ve sektörün gelişimine öncülük etmiştir. Haftada 500’den fazla uçuşun yapıldığı filonun tüm uçaklarının bakımı Mehmet Demir Uz yapmıştı. Son olarak Türkiye’nin özel havayolu şirketi Tailwind’in kurucu yönetiminde yer alan Mehmet Demir Uz, vasiyeti üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde defnedilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ufuk Gokcen
 30 Kasım 2020 Pazartesi 19:32
Turk Sivil Havaciliginin mihenk taslarindan cok degerli muhendis agabeyim Mehmet Demir Uz'un ani vefatina cok uzuldum. Boeing Kanada-De Havilland'da calisirken onun derin muhendislik bilgisiyle olusturdugu ustun sayginligin guzel mirasini yasarken ona layik olabilmek icin agir yukunu omuzlarimizda tasima durumundaydik. Turk sivil havaciligina cok Teknik eleman yetistirmis, adil ve vizyonlu yoneticilik anlayisiyla harika insan bu degerli agabeyimin mekani cennet olsun, Isiklar icinde yatsin! Tum sevenlerinin basi sag olsun, sabirlar dilerim. Hep anilarimizda ve kalbimizde yasayacaktir!
 Cenap Erenben
 28 Kasım 2020 Cumartesi 20:17
Turk sivil havaciligina ve deHavilland'daki ustun katkilari olan sevgili Mehmet kardesimin kaybi beni derinden uzmustur. Mehmet'e Tanridan rahment ailesine,tum THY'li dostlarima bassagligi diliyorum. Mekani Cennet olsun isiklar icinde uyusun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule