MENÜ
İstanbul 13/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MASKE ZORUNLU OLACAK
Havacılık Haberleri
14 Mayıs 2020 Perşembe 12:53

MASKE ZORUNLU OLACAK

Pegasus CEO'su Mehmet Nane, havacılık sektöründe birleşme ve devletleştirmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi

Mayıs sonunda uçuşlara yeniden başlamayı planlayan Pegasus Hava Yolları'nın CEO'su Mehmet Nane, havacılık sektöründe koronavirüs salgını sonrası yeni dönemde "birleşmelerin ve devletleştirmelerin kaçınılmaz olacağını" söyledi. Pegasus'un ise bu yönde herhangi bir kararı olmadığını belirten Nane, bir sene içinde "uçuş ve yolcu normallerine dönebileceklerini" kaydetti.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Mehmet Nane, olumsuz öngörülerin aksine, 2019 yılı rakamlarına, 2021 yılı Mayıs ayında ulaşılabileceğini söyledi. Nane uçakların içinde alınacak önlemlere ilişkin de ayrıntılı açıklamalar yaptı. Yolcuların maske kullanmalarının zorunlu olacağını söyleyen Nane; siperlik, eldiven ve tulum gibi ek koruyucu önlemlerin ise yolcunun inisiyatifinde olacağını kaydetti.

Mehmet Nane, uçak içinde orta koltuğun boş bırakılması düşüncesi için "Hijyen zincirinin sağlanması halinde gerek yok" diyerek. böyle bir durumun bilet fiyatlarına yansıyacağını ifade etti. 

Pegasus CEO'su, bilet fiyatlarındaki olası artışın ise Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün inisiyatifinde olacağını açıkladı.

Efe Öç - BBC Türkçe

Röportajın devamı:

https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-52649416

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule