MENÜ
İstanbul 10/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MARS'TA ÜS NEREYE KURULACAK
Dünyadan
17 Ekim 2020 Cumartesi 16:45

MARS'TA ÜS NEREYE KURULACAK

Elon Musk, Mars'ta ilk üssün nereye kurulacağını açıkladı

SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Mars'ın yüzeyinde kurulacak ilk üssün hangi bölgede olacağını belirtti. Mars'ın kolonizasyonu konusunda oldukça tutkulu bir isim olan Elon Musk, ilk üs için gezegenin en kuzey noktasını seçti.

Farklı gezegenlerin insanlar tarafından kolonizasyonu, genellikle bilim kurgu külliyatında kendine yer bulsa da son yıllarda bu kolonizasyonun gerçekleşme ihtimali daha yüksek sesle dile getirilir oldu.

Farklı gezegenlerin kolonizasyonu denildiğinde şu an en muhtemel olan ise kızıl gezegen Mars olarak görülüyor. Mars'ın, insanlığın ilk kolonileştireceği gezegen olması hedefleniyor. SpaceX CEO'su Elon Musk da Mars'ta kurulacak yaşam konusunda en tutkulu isimlerden bir tanesi.

Ünlü iş insanı, 2020 Mars Society Virtual Convention sırasında Mars'ın yüzeyinde kurulacak ilk üssün bölgesini seçti. Buna göre tesis, kızıl gezegenin en kuzeyine konumlandırılacak. Tamamen buzdan oluşan bu bölge, gelecekteki kolonistlerin solunabilir hava ve enerji için kullanılabilecek.

SpaceX'in Mars'a ilk Starship uçuşunun dört yıl içerisinde gerçekleştirileceğini söyleyen Musk, gelecekteki kolonistlere de uyarılarda bulundu. Mars'a yolculuğun tek yönlü olabileceğini söyleyen Musk, ancak her ne olursa olsun bunun oldukça görkemli olacağını da dile getirdi.

Kaynak: WebTekno

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule