MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MAFYANIN HAVAYOLU “KARTEL AIR”
Dünyadan
9 Mayıs 2018 Çarşamba 08:09

MAFYANIN HAVAYOLU “KARTEL AIR”

"Sinaloa" isimli uyuşturucu karteli, iki yıl önce lideri Joaquin Guzman'ın (El Chapo) yakalanmasına rağmen faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Ülkenin üst düzey pilotlarıyla çalışan kartel, dev filosuyla dikkat çekiyor

Meksika'da yayımlanan Noreste isimli haber sitesi, Sinaloa isimli uyuşturucu kartelinin Meksika'nın ulusal havayolları Aeromexico'dan daha fazla uçağa sahip olduğunu yazdı. Hükümet yetkilileri 2006-2015 yılları arasında mafyanın Aeromexico'nun aralarında Cessna ve Boeing model uçaklar da bulunduğu 599 uçağa sahip olduğunu açıklamıştı. Rakamın Aeromexico'nun sahip olduğu uçakların 5 katı olduğu belirtiliyor. Sinaloa mafyasının sahip olduğu dev filo, faaliyetlerinin tüm hızla devam ettiğini kanıtlıyor. Vice Mexico'da geçen bir haberde ise bu hayret verici bilgi şu şekilde yorumlanıyor: "Yasal bir şirketten bahsetseydik, kartel 4 bin 777 gizli uçak pistiyle ülkenin en kazançlı şirketi olurdu. Pistlerin uzunluğu 500 metre ila 1 kilometre arasında değişiyor ve ülkenin kuzey eyaletlerindeki dağların kalbinde bulunuyor."

EN İYİ PİLOTLARI KAPIYOR

Sinaloa karteli bu uçaklar için üst düzey pilotları işe alıyor. Jorge Gustavo Arevalo-Kessler isimli pilot Meksika'da 7 Nisan 2008'de yakalanmıştı. Almanya doğumlu Kessler, Meksika Hava Kuvvetleri'nin eski bir pilotuydu. Sinaloa kartelinin lideri Joaquin Guzman'ın (El Chapo-Bücür) emriyle yüzlerce pilota eğitim vermişti. Kessler, El Chapo'nun örgütüne katılmak için kendisine Emirates Havayolları tarafından yapılan çok cazip bir teklifi bile reddetmişti. Uyuşturucu karteliyle çalışmayı tercih ederek hayatının hatasını yapan Kessler, tonlarca kokaini 1989'dan itibaren Ekvador, Venezüella, Panama ve Meksika'dan farklı destinasyonlara taşımıştı. Meksika Devlet Başkanı Carlos Salinas de Gortari'nin de şahsi pilotluğunu yapan Kessler'in adı 1990'da "Orman Hizmetleri Skandalı"na karışmış.

CIA'nın gün yüzüne çıkardığı skandalda yangınla mücadele kullanılan devlete ait uçakların başka amaçlarla özel şirketlere kiralandığı, satıldığı belirlenmişti. Söz konusu uçaklardan birinin 1 milyar dolar değerinde kokain taşıdığı gündeme bomba gibi düşmüştü.

Sabah

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule