MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MADURO’YA ‘KUSHİMOTO’ JESTİ
Türkiye'den
14 Eylül 2018 Cuma 10:19

MADURO’YA ‘KUSHİMOTO’ JESTİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İstanbul aktarmalı olarak Çin'e Türk Hava Yolları’nın Airbus 330 tipi ‘Kushimoto’ isimli uçağıyla gitti

Beraberinde 2 bakan ve korumalardan oluşan yaklaşık 40 kişilik bir heyetle dün sabah saat 08.30 sıralarında Venezuela’nın başkenti Karakas’tan bir THY uçağıyla İstanbul’a gelen Maduro, VIP Salonu’nda bir süre dinlendi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes tarafından karşılanan Maduro için Türk Hava Yolları, Japonya'da batan Ertuğrul Fırkateyni' nin battığı beldenin ismi olan ‘Kushimoto’ ismini verdiği Airbus 330 tipi uçağı tahsis etti.

Polisin apronda aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında heyetiyle birlikte uçağa binen Maduro, saat 11.30’da Çin’e uçtu.

Maduro’nun Çin ziyaretinin amacının ekonomik alanda yeni anlaşmalar yapmak olduğu, temaslarında yeni kredi alımı ve petrol satışı için yeni anlaşmalar yapılması bekleniyor.

Türk Hava Yolları, 2006 yılında filoya katılan TC-JNC tescilli, Airbus A330-200 tipi uçağın ‘Bursa’ olan ismini ‘Kushimoto’ şeklinde değiştirmişti. Kushimoto, 1890 yılında Japonya kıyılarında bulunan Ertuğrul Fırkateyni'nin battığı Kansai bölgesindeki Wakayama vilayetine bağlı balıkçı köyünün adı. THY, Türk-Japon dostluk ilişkilerinin 125.yılında uçağa bu ismi vermişti.

Airkule.com-ÖZEL

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule