MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MAÇKA 'İYİ Kİ VARSIN EREN' DİYE UÇACAK
Türkiye'den
9 Temmuz 2019 Salı 07:55

MAÇKA 'İYİ Kİ VARSIN EREN' DİYE UÇACAK

Türk Hava Yolları, filosuna yeni kattığı Trabzonlu şehit Eren Bülbül'ün anısına 'Maçka' ismi verilen 'Boeing 787-9 Dreamliner' ile ilk seferini Trabzon'a yaptı.

THY'nin ilk Boeing 787-9 Dreamliner uçağı 'Maçka', ilk seferini şehit Eren Bülbül ün memleketi Trabzon'a yaptı. Şehit aileleriyle uçuşa katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Maçka, 120'den fazla ülkeye uçup Eren'in mesajını taşıyacak” dedi.

Aralarında Eren Bülbülün ailesi, şehit aileleri, gazeteciler, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, çok sayıda sanatçı ve sosyal medyada kampanyaya destek veren vatandaşlar ile THY yöneticilerinin bulunduğu 300 kişi özel seferle dün sabah saat 10.00'da İstanbul Havalimanı'ndan Trabzon'a uçtu.

İlk sefere katılan yolcuları uğurlayan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Bugün sadece bir şehre ve havalimanına uçmuyoruz. Bugün şehidimiz Eren Bülbül'e uçuyoruz. Bu uçağımızın içindeki bazı yolcularımız Eren Bülbül'ün kabrini ziyarete gidiyor. Sosyal medyada bu kampanyaya oldukça yüksek katılım oldu. Olumlu duygular etrafında birleşerek milli değerlerimizin altında birleşebildiğimizi gösterdik. 15 yaşındaki bir kardeşimizin bundan iki yıl önce şehit olduğu Maçka'nın adını verdik. Elbette bir genç olarak onun da hayalleri vardı. Teröristlere en güzel cevabı Eren dimdik durarak vermişti. Şimdi biz de 'İyi ki varsın Eren' diyoruz. Senin için Maçka uçağı dünyanın 4 bir tarafına 120'den fazla ülkeye uçacak. Uçtuğu her ülkeye hep aynı mesajı götürecek. Milli birlik ve beraberliğimizin bayrak taşıyıcılarından olan THY. 'İyi ki varsın Eren' diyerek uçacak" dedi.

DUYGU DOLU ANONS

Trabzon'a alçalma sırasında uçağın kaptan pilotu Öner Samyel’in yaptığı, "Değerli misafirlerimiz şu an Erenimizin doğup büyüdüğü ve kahramanca şehit olduğu Trabzon'a alçalmaya başladık. THY ailesi olarak bir kez daha söylemek istiyoruz ki, iyi ki varsın Eren" anonsu yolcular tarafından alkışlandı.

Cevdet ÖZDEMİR / SABAH

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule