MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LUFTHANSA ŞİRKETLERİNDE DEĞİŞİM
Havacılık Haberleri
22 Kasım 2020 Pazar 11:33

LUFTHANSA ŞİRKETLERİNDE DEĞİŞİM

Lufthansa Grubu şirketleri Brussels Airlines, Swiss ve Lufthansa Cargo CEO'ları değişiyor

Lufthansa Grubundaki üç büyük şirket yönetiminde değişikliğe gidildi. Geçtiğimiz hafta itibariyle grup şirketlerinden Brussels Airlines, Swiss ve Lufthansa Cargo’nun CEO’ları değişti.

Lufthansa CEO'su Carsten Spohr, "Yeni alınan kararlarla, kendi saflarımızdan üç deneyimli ve başarılı yönetici Grubumuzun temel işlerinde önemli yönetim görevlerini üstleniyor" sözleriyle değişimi duyurdu.

Swiss’in Yeni CEO’su

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Swiss’in yeni CEO'su olarak atanan Dieter Vranckx (47), İsviçre ve Belçika vatandaşı. Vranckx, yılsonunda şirketten ayrılan Thomas Klühr'in yerine göreve geliyor. Klühr aslında çok daha önce Swiss’ten istifa etmeyi planlamış, ancak küresel kriz nedeniyle ayrılmasını geciktirmişti.

Şu anda Brussels Airlines CEO’su olan Vranckx, 2001 yılından bu yana Lufthansa Grubunda üst düzey görevlerde bulundu.

Brussels Airlines’in Yeni CEO'su

2014 yılından beri Lufthansa Cargo AG Yönetim Kurulu Başkanı olan Peter Gerber (56) Brussels Airlines’ın yeni CEO’luğuna atandı. Gerber 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla görevine başlayacak. Kariyerine 1992 yılında Lufthansa Grubunda başlayan Gerber, ayrıca Lufthansa Grubu'nun Brüksel'deki Avrupa İşleri Baş Temsilcisi görevini de üstleniyor.

Lufthansa Cargo’nun Yeni CEO’su

Profesyonel kariyerine 1999 yılında Boston Consulting Group'ta başlayan 46 yaşındaki Dorothea von Boxberg, 1 Mart 2021 tarihinden itibaren Peter Gerber’in yerine gelerek Lufthansa Cargo’nun yeni CEO’su olacak. Boxberg de 2007 yılından bu yana Lufthansa Group'ta görev yapıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule