MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LUFTHANSA 800 SEFERİNİ İPTAL ETTİ
Dünyadan
9 Nisan 2018 Pazartesi 16:40

LUFTHANSA 800 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Lufthansa,grev nedeniyle yarın yapmayı planladığı 1600 seferin 800'ünü iptal edecek.

Almanya’da Birleşik Hizmet Sendikası (Ver.di) yarın ülke genelinde kamu çalışanlarının uyarı grevine gideceğini bildirdi. Havalimanları  dahil olmak üzere  kamu hizmetleri  grevden etkilenecek.

10 Nisan 2018 Salı günü Frankfurt, Münih, Köln ve Bremen havalimanlarında grevde etkilenecek. Yer hizmetleri, destek hizmetleri ve ayrıca havalimanı itfaiye ekibinin de bir kısmı, yarın 5:00 ile 18:00 arasında grev yapacak.

800 SEFER İPTAL

 Lufthansa, yarın yapılacak grevden dolayı planlanan 1,600 seferden 58’i uzun menzilli olmak üzere 800'ünü iptal etmek zorunda kalacak. İptaller, yaklaşık 90,000 yolcuyu etkileyecek. Uçuş operasyonlarının 11 Nisan 2018 Çarşamba günü normal seyrine dönmesi bekleniyor.

Lufthansa, bugün Lufthansa.com üzerinden alternatif uçuş programı yayınladı.

Lufthansa yolcularının havalimanına gitmeden önce uçuşlarının durumunu Lufthansa.com aracılığı ile kontrol etmelerini istedi.Lufthansa'ya iletişim bilgilerini vermiş olan yolculara, SMS veya e-mail yoluyla aktif olarak bilgilendirme yapılacak. Yolcular, www.lufthansa.com üzerinden ‘rezervasyonlarım’ başlığı altında her zaman iletişim bilgilerini girebilir veya güncelleyebilirler.Yolcular, ayrıca Facebook ya da Twitter aracılığıyla da uçuş durumundaki değişiklikler hakkında otomatik olarak bilgilendirilmeyi tercih edebilirler.

Uçuşları grevden etkilenmeyen yolcuların da daha erken havalimanına gelmeleri önemle rica olunur.  Uçuşlarının iptal edilip edilmediğine bakılmaksızın, yarın için Frankfurt ve Münih üzerinden uçuş rezervasyonuna sahip tüm Lufthansa Group yolcuları (SWISS operasyonlu uçuşlar hariç), 10 Nisan 2018 tarihinden itibaren sonraki yedi gün içinde uçuşlarını ücretsiz olarak değiştirerek başka bir uçuşa rezervasyon yapabilirler.

İSTEYENE TREN

Almanya içi uçuşlarda yolcular, uçuşlarının iptal edilip edilmediğine bakılmaksızın tren yolunu tercih edebilir. Bunu yapmak için yolcular, Lufthansa.com’a girerek ‘Rezervasyonlarım’ kısmından kendi uçak biletlerini Deutsche Bahn biletine dönüştürebilirler. Yolcuların havalimanına gelmelerine de gerek yoktur.

Deutsche Lufthansa AG İnsan Kaynakları ve Hukuki İşler Yönetim Kurulu Üyesi Bettina Volkens, "Birliğin bu çatışmayı sivil yolculara dayatması kesinlikle kabul edilemez. Lufthansa, bu toplu pazarlık çatışmasının bir parçası değildir ancak maalesef müşterilerimiz ve şirketimiz bu anlaşmazlığın sonuçlarından etkilenmektedir"  dedi.

Volkens, “Bu denli yaygın ve tam gün süren grev, doğası ve kapsamı gereği uygunsuz ve mantıksızdır. Grev, ücret anlaşmazlığındaki en son çare olmalıdır. Politikacıların ve milletvekillerinin grev ve sanayi eylemleri için açık kurallar tanımlaması gerekir. Bu kadar çok müşterinin bu grevden etkileniyor olmasından dolayı çok üzgünüz ve etkisini azaltmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule