MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LİMAK RUSYA'DA BÜYÜYOR
Dünyadan
17 Mart 2018 Cumartesi 10:05

LİMAK RUSYA'DA BÜYÜYOR

Rusya Federasyonu'nun Çin sınırına yaklaşık 30 km uzaklıkta olan Habarovsk kentinin havalimanın yeni yolcu terminalini Türk şirketler Limak ve Marashstroy beraber yapacak

Limak Holding, Rusya'da büyümeye devam ediyor. Rostov Havalimanı inşaatını tamamlayan ve Rusya pazarında Volgograd Havalimanı terminal binası ve Ufa otoyol projesi inşaatlarına devam eden Limak, Rusya'da yeni inşaat projelerini de yakından takip ediyor. Rusya Federasyonu'nun Çin sınırına yaklaşık 30 km uzaklıkta bir şehir olan Habarovsk'ta yeni terminal binasının yapım ihalesini de Limak Türk Marashstroy şirketi ile beraber kazandı. Rus ve yabancı birçok firma ihaleye katıldı.
İHALE BEDELİ 340 MİLYON TL 
Türk şirketler 5 milyar ruble (340 milyon 265 bin TL) karşılığında ihaleyi aldı. Limak'ın Rusya'daki operasyonlarının başında bulunan Yönetim Kurulu üyesi Serdar Bacaksız konuyla ilgili Habertürk'e özel açıklamalarda bulundu. Rusya pazarında aktif şekilde büyümeye devam edeceklerini belirten Bacaksız, "Rusya bizim hedef pazarlarımızdan birisi. 2015 yılında ilk projemizi aldık. Aradan geçen sürede 4 projemizi imzaladık. Rostov Havalimanı'nı bitirdik, Volgograd Havalimanını ise Mayıs ayında inşallah bitireceğiz. Türk Marashstroy ile beraber aldığımız bu projede, terminalin 30 bin metrekarelik büyüklüğü olacak. 5 milyar ruble karşılığında aldık. Bu ay inşaata başlıyoruz" dedi. 


18 AYDA TAMAMLAYACAKLAR
Rusya'nın en doğusunda yer alan ve önemli bir sanayi merkezi olan Habarovsk kentinin havalimanı olan Novy Havalimanı'nın yeni terminalinin inşaatı bu ay başlayacak ve 2019 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanacak. Yılda da 3 milyon yolcuya hizmet verecek. Novy Havalimanı, Rus Vladivostok Havayolları'nın ikinci merkezi olarak biliniyor.

Gökhan ARTAN-Habertürk

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule