MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LİMAK KOSOVA'NIN HAVACILARINI YETİŞTİRİYOR
Dünyadan
11 Ekim 2018 Perşembe 09:13

LİMAK KOSOVA'NIN HAVACILARINI YETİŞTİRİYOR

Limak Havacılık Hizmetleri Enstitüsü, dördüncü dönem mezunlarını verdi

Kosova'nın tek uluslararası havalimanı Priştine Adem Yaşari Havalimanı'nı 2011 yılından beri işleten Limak Holding'in, Kosova'nın genç iş gücüne yeni kariyer fırsatları sunmak amacıyla kurduğu 'Limak Havacılık Hizmetleri Enstitüsü (LimakASI)' dördüncü dönem mezunlarını verdi. 4 dönemde çoğunluğu kız olmak üzere 1475 öğrencinin başvurduğu enstitüde 120 öğrenci eğitim almaya hak kazandı. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Priştine Üniversitesi ve Fransa Sivil Havacılık Okulu (ENAC) işbirliğiyle başlatılan programda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 30 öğrenci uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını aldı.Sertifikalar Avrupa Birliği Havacılık Müktesebatına uyumlu 70'den fazla ülkedeki 100'den fazla havalimanında ve ilgili sektör kuruluşlarında geçerli.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Kosova Altyapı Bakanı Pal Lekaj, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Priştina Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hysen Bytyqi, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Zafer Yenal, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Tamer Atabarut, Limak Yatırım Havalimanları Direktörü Haldun Fırat Köktürk katıldı.

Ebru Özdemir, Kosova toplumu için yaptıkları pozitif her katkının hem yaptıkları işe hem de uzun dönemli sürdürülebilirlik hedeflerine katkı yapacağını belirterek, "Havacılık Enstitüsü projemiz de bunun en somut sembolü. Mezun olan gençler, kendi geleceklerinin yanında ülkelerinin de geleceğini şekillendiriyorlar" diye konuştu.

Aylin Rana Aydın-Milliyet

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule